Din dersinden muaf nasıl olunur?

Nerede bir ateist, tanrı umursamaz vs. kısaca inançsız görsem özellikle islama sövüyor yani adam/kadın zamanında İslam'dan değil başka bir dinden çıkıp ateist falan olmuş ama %100 yaptığı tek şey İslam çarpıtması falan yapmaya çalışmak veya İslam değerlerine falan küfür etmek dalga geçmek bilmem ne vs. herhangi bir inancı özellikle savunmak için demiyorum bunu fakat insanlarda genel olarak garip bir islamofobi var. Milyarda bir İslam dışı bir dine saldıran gördüm sadece Türkiye için geçerli değil bu, İslam ile alakası hiç olmamış adam bile islamofobik yani popüler kültür olmuş. Zaten İslam'ı da bilerek yaşayan Müslüman sayısı bayağı nadir çoğu kişide daha çok kültürden gelme gibi bir şey gidip de kuran okuyarak Müslüman olmuyor maalesef çoğu kişi ve dinin hakikatlarından çok uzaklar.

Dine küfür vesaire şeyleri desteklediğimi söyliyemem, sadece Türkiye'de kötü bir yönetim ve islam dinini kullanan yönetim ile demek istediğim gibi insanları dinden soğutabilecek, dinde olmayan şeyler yapan kişiler çoğunlukta olduğunu varsayarsak, diğer dinlere kıyas ile islam dinine karşı daha fazla negatif duygular besleyen biri/kişilerin olması olasığı yüksek gibi geliyor, "Genelde Hristiyan'lık, yahudilik, budistlik vs. gibi dinlerden ziyade insanlar sadece islamofobik oluyor" dediğinize cevap yazmak istedim, bunun dışında dünyada bir islam ülkelerine bakıyorum bi bildiğim, yani sırf onlar sebebiyle başka insanlarda az çok islamofobik gibi bir düşünceler olma olasılığı da fazla gibi geliyor yani bunu demek istedim aslında.
 
Kuran kurslarında Arapça alfabe okuma öğretiliyor neden ismi kuran kursu hala anlayamadım. Akademik Arapça falan öğretseler yine bir alakası var diyeceğim de yok kuran ile alakasız kurslar bu bir nevi kiril alfabesi okumayı öğreten bir kursa suç ve ceza kursu demek gibi bir şey.
Olayın detayı ile ilgilenmiyorum zaten ben. Benim konu hakkındaki tek fikrim okulda zorunlu bir din dersi olmaması gerekliliğidir. Bu olayın yeri okul değildir benim bakış açıma göre. Onu da geçtim, din ile ilgili herhangi bir şey mecburi tutulamaz.
 
Dine küfür vesaire şeyleri desteklediğimi söyleyemem, sadece Türkiye'de kötü bir yönetim ve İslam dinini kullanan yönetim ile demek istediğim gibi insanları dinden soğutabilecek, dinde olmayan şeyler yapan kişiler çoğunlukta olduğunu varsayarsak, diğer dinlere kıyas ile İslam dinine karşı daha fazla negatif duygular besleyen biri/kişilerin olması olasığı yüksek gibi geliyor, "Genelde Hristiyan'lık, yahudilik, budistlik vs. gibi dinlerden ziyade insanlar sadece islamofobik oluyor" dediğinize cevap yazmak istedim, bunun dışında dünyada bir İslam ülkelerine bakıyorum bir bildiğim, yani sırf onlar sebebiyle başka insanlarda az çok islamofobik gibi bir düşünceler olma olasılığı da fazla gibi geliyor yani bunu demek istedim aslında.

Evet islamofobiklerin en büyük silahı çakma din adamı(imamların büyük çoğunluğu, mezhepçiler, diyanet vs.), din istismarcıları(ersoğan, cüppeli bilmem ne vs.) Falan oluyor fakat bu çakma dinciler, din istismarcıları vs. islama özgü bir şey değil her ne kadar günümüzde İslam adı altındaki istismarcılar popüler olsa da mesela örnek veriyorum zamanında Hristiyan'lık istismarcıları da Orta Çağ avrupasının içinden geçmiş nüfusun 3'te 1'inin ölmesine bile sebebiyet vermiş olmasına rağmen hristiyanlıktan çıkıp inançsız olmuş kişi bile gelip sadece islama sövüyor yani ne alaka şimdi ben burada mantık bulamıyorum çok saçma ve nedensiz bir kuyruk acısı hristiyanlıktan çıkmış bir kişi neden ve ne alaka islama söver...
 
Merak etmeyin, kendiniz de okullar açılınca bu yazdıklarınızın çoğunu unutacaksınız. İlgi çekmek için birkaç gündür bu tarz konular açıyorsunuz. Daha 7. sınıf öğrencisisiniz ve din değiştirdiğinizi söylüyorsunuz. Kafanız ayıkken bir daha düşünün derim, din değiştirmek çorap değiştirmek değildir :)

En çok da burada güldüm :D

Unutmadım, az kaldı okul açılmasına. 1-2 aydır dediğim görüşü benimsedim.
 
Ailenize bu konuyu açıklayıp ailenizle birlikte dilekçe hazırlamanız lazım. Aileniz bu duruma izin vermiyorsa olmaz zaten. İkna etmeye çalışın isteğiniz bu doğrultudaysa.

Bu konu açalı 1-2 ay oldu ve hala söylemedim aileme. Muhtelemen kızalar, fakat söylemicem, din dersinde Full dinlemicem resim falan çizerim.
 

Üşenmiyorsunuz. Diğer insanlardan farklı olmak size havalı geldiği için doğruyu bilmek ve dininizin yanlış olduğunu öğrenmekten korkuyorsunuz.

Kuran kurslarında Arapça alfabe okuma öğretiliyor neden ismi kuran kursu hala anlayamadım. Akademik Arapça falan öğretseler yine bir alakası var diyeceğim de yok kuran ile alakasız kurslar bu bir nevi kiril alfabesi okumayı öğreten bir kursa suç ve ceza kursu demek gibi bir şey.

Hocam kuran da kullanılan harfler Arap alfabesindeki harflere E, I, ü seslerinin getirilmesiyle oluşan özel bir alfabedir (daha başka şeyler de var ama argüman için bu kadar yeterli). Bu alfabenin öğretilmesi içinse önce aslını sonra o harflere E, I, ü seslerini getirmeyi öğrenmek mecburiyeti doğar. Siz hangi harfe ses getireceğinizi bilmeden nasıl o alfabenin harfleriyle kullanılan kelimeleri telefuz edecek, etmeyi öğrenecek? Kuran kurslarındaki Arapça olan tek şey ilk sayfadaki harflerin okunuşu ve isimleri. Onun dışında öğrendiğiniz hiçbir şey size Arabistan da bir su istetmez. Tamamen kuran okumayla alakalı yani.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı