Türksat Kablonet Fiber'e geçiş

muhammed huten

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2016
Mesajlar
417
Yer
İstanbul Büyükçekmece
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, geçen hafta 100 Mbps VDSL TurkNet'i yeni evde kullanmaya başladım. Fakat gündüzleri maksimum 40 Mbps olan hızım geceleri 2Mbps'e kadar düştüğünden dolayı müşteri hizmetlerine başvurdum. Ekipler kutuda sorun olmadığını, daireye giden tesisatta sorun olduğunu ve kendilerinin bunu yapamayacağını söyledi. Ben de buna istinaden binada 100 Mbps fiber altyapısı olan Türksat Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum. Bu işlerden anlamamakla beraber birkaç sorum var.
Daireme RG6 kablo geliyor. Bu herhalde koaksiyel televizyon kablosu. Fiber kablosunu ekip çekiyor mu? 2. sorum şu an kullanmakta olduğum modemi (TP-Link Archer VR300) nasıl kullanabilirim? RG6 girişi yok.

IMG_2352.jpg


IMG_2353.jpg


susy.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kablodan fiber alamazsınız fiberoptik kablolar camsı bir yapısı vardır ve yetkili ekipler tarafından evinize kadar getirilir ayrıca TurkNet konusundada şunusöyleyiyim ben kendimde kullanıyorum ve oldukça menunum TurkNet fiber için Türk Telekom'a fiber başvurusu yapman gerekiyor. Türksat Kablonet'e geçme imkanın varsa başvurunu yapmanı öneririm eğer başvuru yaparsan ekipler gelip dairene kadar kabloyu çeker. Görseldeki gibi fiber var yazması demek sizin dairenizde değil de binanızda vardır demek oluyor yani dairenize fiber gelmesi için başvuru yapıp beklemenizi öneririm.
 
Kablonet fiber'e geçeceğim. Peki şu kiralattıkları Netmaster modem yerine kendi TP-Link archer VR300 modemi nasıl kullanabilirim? AC1200 Wireless VDSL/ADSL Modem Router Galiba bu modemi kullanamayacağım. Docsis 3.0 modem gerekiyor değil mi?
Merhaba,

Bahsettiğimiz altyapı Docsis altyapısı oluyor. Attığınız altyapı sonucu orijinal kablonet sitesinin altyapı sonucu değil, birkaç tane kablonet sayfası açılmış durumda.

En sağlıklısı ; Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
Bu sitenin altında bulunan adres bilgisi sorgula kısmında bulunan sonuca bakmak olacaktır.

Türk Telekom konusunda bir fiber altyapı başvrusu yapmanızı öneririm. Mantıklı bir aşama olacaktır.


Şu konuyu bir incelemenizi öneririm. Ftth, eve kadar fiber altyapı talebinizi iletebilirsiniz TT'ye.
---
Fiber altyapı konusunu geçelim. Docsis altyapının hususları şunlardır. Evinize gelen Coax kablo ile sunulan bir hizmet aslında. Bazı kullanıcılar ping konusunda zaman zaman problem yaşasa da altyapı bakımından daha sıkıntısız oluyor genelde hizmet. 100'den 40'a düşmek gibi anormal VDSL bağlantı problemleri yaşama olasılığınız az Docsis'te. Hiç mi olmuyor derseniz tabi ki bölge durum bazlı sorun olabilir fakat genel olarak Docsis altyapısı pek sorunlu değil Kablonet'in.

Öte yandan bahsettiğiniz modem durumu da mümkün değil. VR200 dediğimiz modem bildiğimiz DSL modülasyonuna sahip ADSL/VDSL/WAN FIBER bağlantı türlerini destekler. Sizin kullanacağınız modemler DOCSIS modem dediğimiz coaxial bağlantı girişine sahip olacak. Kablonet bu modemleri tarifenize ek bir ücret ile size aylık kiralayacak.

Kablonet'in kullanıcılarına kiralamakta olduğu 3 farklı DOCSIS modem bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla, H&D, Ubee ve Netmaster Infinity 401. Infinity ile Ubee'nin kablosuz performansından verim alamayan kullanıcı kitlesi mevcuttu. Buna istinaden getirdikleri H&D marka DOCSIS modemin daha iyi sonuç gösterdiği aklımda kalmış. Ayrıca eğer talep etmeniz halinde bu kullandığınız VR300 modemi router gibi DOCSIS modeme bağlayıp bu cihazın kablosuz performansından yararlanabilir konuma getirebiliyorsunuz diye biliyorum.
 
Kararsız kaldım. Binada Türk Telekom ve Kablonet fiber altyapısı mevcut. Fakat Türk Telekomun 100 mbps fiyatları çok tuzlu. Kablonet televizyon ile beraber 24 ay ile ilk sene 364 ikinci sene 434 TL ücret istiyor. Türknet ise 100mbps VDSL için çalışan tanıdık indirimi ile sadece 200 TL'ye geliyor. Acaba daireye kablo çektirme için bir şans versem mi? Kutudan hız 80 mbps fakat kabloda sıkıntı olduğu için daireye 40 geliyor, akşamları daha da kötü oluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
Kararsız kaldım. Binada Türk Telekom ve Kablonet fiber altyapısı mevcut. Fakat Türk Telekomun 100 mbps fiyatları çok tuzlu. Kablonet televizyon ile beraber 24 ay ile ilk sene 364 ikinci sene 434 TL ücret istiyor. Türknet ise 100mbps VDSL için çalışan tanıdık indirimi ile sadece 200 TL'ye geliyor. Acaba daireye kablo çektirme için bir şans versem mi? Kutudan hız 80 mbps fakat kabloda sıkıntı olduğu için daireye 40 geliyor, akşamları daha da kötü oluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Anlamadım. Binanızda fiber mi var? Yoksa VDSL'e şaşırıp fiber mi diyorsunuz? Mümkünse kabin fotoğrafı alabilir miyiz?

Altyapı sorgulama sonucunuzu atar mısınız? Fiber çekildiyse DOCSIS/VDSL boşverin direkt Ftth olarak Türknet/Netspeed başvurun derim.


Linkini eklediğim konuda bir mail adresi vardı. Orası ile iletişime geçip FTTH altyapı talebini iletip adres/telefon no bilgilerini eklerseniz tarafınıza dönüş sağlanacaktır bu yönde.
 
Binada Türknet'in fiberi yok. Türk Telekom ve Kablonet'in fiberi mevcut. Türknet'i diğerlerinin yarı fiyatına geliyor diye tercih ettim fakat tesisat sorunu çıktı.
1693658640100.png
 

Dosya Ekleri

  • IMG_2362.jpg
    IMG_2362.jpg
    126,2 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_2363.jpg
    IMG_2363.jpg
    138,3 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_2365.jpg
    IMG_2365.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_2366.jpg
    IMG_2366.jpg
    127,2 KB · Görüntüleme: 67
Binada TurkNet'in fiberi yok. Türk Telekom ve Kablonet'in fiberi mevcut. TurkNet'i diğerlerinin yarı fiyatına geliyor diye tercih ettim fakat tesisat sorunu çıktı. Eki Görüntüle 1928182

Dostum sana kötü bir haberim var.

Binanda ne Kablonet ne de Türk Telekom fiber altyapısı bulunmuyor :/

O attığın resimdeki Türk Telekom kabini T21 olarak geçer ve içinde fiberi bakıra çeviren cihaz DSLAM bulunur (saha dolaplarının içinde bulunan cihaz) yani aldığın hizmet VDSL ile birebir aynı tek fark saha dolabı evinin altında oluyor. Bu altyapı da rahatlıkla 100/10 hız alabilirsin. Kablonet'te de aynı şekilde hangisi ucuzsa onu tercih et önerim 100Mbit Netspeed'ya da Milleni olur ucuz diye Comnet bulaşmanı tavsiye etmem desteği rezalet.
 
Son düzenleme:
Binada Türknet'in fiberi yok. Türk Telekom ve Kablonet'in fiberi mevcut. Türknet'i diğerlerinin yarı fiyatına geliyor diye tercih ettim fakat tesisat sorunu çıktı. Eki Görüntüle 1928182
Arkadaş da yazmış ama altyapı fiber değil. O fiber yazan kabin şöyle doğru. Bina içine kadar gelen fiber kablo dairelere dağılmak yerine binanıza DSLAM cihazı ile xDSL sinyaline dönüştürülüp dağıtılıyor.

O eklediğim mesajdaki maili bulup bahsettiğim gibi mesaj atın. Binamda FTTH fiber altyapı yok sadece T21 Genişbant kabini var. Sürekli hizmetim kopuyor 100lük altyapıda 40 Mbit'i geçemiyorum diyerek adres/tel no. irtibat bilgilerinizi bırakın. Bir dönüş yapsınlar.

Kablonet'in fiberi de bu değil. Aynı şekil kabine kadar ya da sokağa kadar ulaşan fiberoptik kablosu/sinyali RFoG cihazı ile dönüşüme uğrayıp DOCSIS sinyallerini dağıtma işlemini sağlıyor sisteminize. Bu da fiber sayılmaz. Gerçek fiber budur.
 

Geri
Yukarı