iPhone XR vs iPhone X

puTTy

Decapat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar iPhone 7 kullanıyorum ve telefondan aşırı derecede sıkıldım satacağım. Satmadan önce bütçe planlama göre yenilenmiş cihaz alarak faturama yansıtacağım. Bu cihazlardan birini alacağım ancak iPhone 11 alacaktım baktım ön ödeme istiyor ve de verebilecek bir şu anda gücüm yok. Bundan dolayı hangi telefonu almam gerekir?

iPhone X mi?
iPhone XR mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone XR 1 sene daha yeni ama sadece +1 güncelleme alacak diye OLED'ten , ekran gövde oranı ve kameradan feragat etmezdim iPhone X alın hala çok akıcı ve iyi çalışıyor.
 
iPhone XR 1 sene daha yeni ama sadece +1 güncelleme alacak diye OLED'ten , ekran gövde oranı ve kameradan feragat etmezdim iPhone X alın hala çok akıcı ve iyi çalışıyor.
O sırada iPhone X’in kronik sorunları;
IMG_3598.jpeg

Şaka bir yana iPhone X almak için hiçbir sebep yok. OLED ekran veya ekstra telefoto kamerası olması kendisini XR’dan daha üstün yapmıyor. Çünkü X’in kronik sorunları tüm artılarını eksiye çeviren hayati bir problem. Bu sorunların en başında cihazın berbat termal tasarımı geliyor. Son güncellemeler ile çok fazla aşırı ısınma şikayeti var iPhone X için.

Ekran dokunmatiğinin sapıtması, ekranda yeşil çizgi sorunu, çipsetin termal tasarımında ki hatalar nedeniyle aşırı ısınmaya müsait olması, Face ID flexinin ikinci elde ki çoğu cihazda ekran değişimi sonrası kopmuş olması gibi nedenlerden ötürü iPhone X asla tavsiye etmiyorum. Bugün sorun çıkarmaz yarın çıkartır. İlk nesil beyaz kasa Xbox 360’dan farkı yok.

XR her türlü daha mantıklı. En azından sorunları olmayan ve X kadar aşırı ısınmayan bir cihaz almış olacaksınız. Kamera da öyle ikisi arasında ahım şahım fark yok hatta XR’da daha yeni bir kamera yazılımı var. Kaldı ki son yıllarda gelen tüm yapay zeka özellikleri XR ve üstüne geldi. Fotoğraftan metin seçme, fotoğraftan obje ayırma, yapay zeka destekli dikte gibi işinize yarayabilecek birçok özellik iPhone X’de yok. Haliyle bomboş bir cihaz kullanmış gibi hissettiriyor. XR güncel kalmak açısından her türlü daha mantıklı.
 
Merhaba arkadaşlar iPhone 7 kullanıyorum ve telefondan aşırı derecede sıkıldım satacağım. Satmadan önce bütçe planlama göre yenilenmiş cihaz alarak faturama yansıtacağım. Bu cihazlardan birini alacağım ancak iPhone 11 alacaktım baktım ön ödeme istiyor ve de verebilecek bir şu anda gücüm yok. Bundan dolayı hangi telefonu almam gerekir?

iPhone X mi?
iPhone XR mi?

iPhone almak zorunda değilsen A54 öneririm çok kaliteli telefon.

Onun dışında ikinci el başka ilanlar bulup parayı temin ettiğinde ikinci el düzgün iPhone 11 bakabilirsin.

Şu anda bulduğun ilan ön ödeme istiyor ise boş ver gitsin. Alacağın vakit ikinci el piyasasını 2-3 gün göz gezdir illahi güzel sıfır gibi ürünler çok düşük fiyata geliyor.

Olmaz ile bütçe bile eklemeye çalışmalısın fakat X veya XR tercih edilebilecek modeller değil. X'in ısınma sorununu bizzat yaşadım, XR'ın ön kamerası çamur gibi ve çok rahatsız edici. Kamera özelliklerinden bazılar yoktu oda rahatsız ediciydi XR modelinde fakat şu an hangi özellikler olduğunu hatırlayamadığım için yazmıyorum.

Tavsiyem alacağın vakit ikinci el iPhone 11 veya sıfır A54- S23FE bakman yönünde.

S23FE yakın zamanda çıkacak umarım fiyatı S23'ten düşük olur ve hepimiz faydalanabiliriz. Çok kaliteli telefon olacak.
 
@puTTy
İlla da iPhone almak gibi bir kararınız yoksa bence 14-16 bin TL arasındaki telefonlar arasından sıfır bir Samsung Galaxy S21 FE almanız çok daha mantıklı ve uzun ömürlü bir tercih olacaktır.

Bu ikisi arasından kesinlikle iPhone XR çünkü en azından iOS 17 de alacak iPhone X'in aksine.
Ayrıca diğer arkadaşların dediğine göre kronik sorunluymuş iPhone X.
 
O sırada iPhone X'in kronik sorunları;
Eki Görüntüle 1935006
Şaka bir yana iPhone X almak için hiçbir sebep yok. OLED ekran veya ekstra telefoto kamerası olması kendisini XR'dan daha üstün yapmıyor. Çünkü X'in kronik sorunları tüm artılarını eksiye çeviren hayati bir problem. Bu sorunların en başında cihazın berbat termal tasarımı geliyor. Son güncellemeler ile çok fazla aşırı ısınma şikayeti var iPhone X için.

Ekran dokunmatiğinin sapıtması, ekranda yeşil çizgi sorunu, çipsetin termal tasarımında ki hatalar nedeniyle aşırı ısınmaya müsait olması, Face ID flexinin ikinci elde ki çoğu cihazda ekran değişimi sonrası kopmuş olması gibi nedenlerden ötürü iPhone X asla tavsiye etmiyorum. Bugün sorun çıkarmaz yarın çıkartır. İlk nesil beyaz kasa Xbox 360'dan farkı yok.

XR her türlü daha mantıklı. En azından sorunları olmayan ve X kadar aşırı ısınmayan bir cihaz almış olacaksınız. Kamera da öyle ikisi arasında ahım şahım fark yok hatta XR'da daha yeni bir kamera yazılımı var. Kaldı ki son yıllarda gelen tüm yapay zeka özellikleri XR ve üstüne geldi. Fotoğraftan metin seçme, fotoğraftan obje ayırma, yapay zeka destekli dikte gibi işinize yarayabilecek birçok özellik iPhone X'de yok. Haliyle bomboş bir cihaz kullanmış gibi hissettiriyor. XR güncel kalmak açısından her türlü daha mantıklı.

Vallahi hocam ben anlamadım bu herkesin iPhone X kronik muhabbetini. Ben kulladığımda hiç (en kötü) göze batan bir şey görmedim abartılacak bir şey yok sadece şarjda kullanırken çok ısınıyordu normal günlük kullanımda çok rahatsız etmiyordu eli. Ayrıca yani XR da öyle çok sütten çıkmış ak kaşık değil şahsen IPS ekran pek güzel durmuyor göze, ekran gövde oranı da aynı şekilde ( telefonda film dizi izlersin ekran önemli) Birkaç tane çok hayat kurtarmayan özellikler yok diye de boş cihaz denmesi bana mantıklı gelmedi. Iphone XR ios 17 güncellemesi aldığında her telefon gibi yavaşlayacak (aynı şey x için de var) Apple'ın güncellemelerle telefonların ses ve kamera vb özelliklerini kıstığını kendileri söyledi ve son olarak bence kamera kısmında hem ön hem arkada X önde gibi.

Ama ben olsan XS alırdım apple güncellemeleriyle batırıyor telefonlarını. XS ikisininde bazı genel sorunlarını kapatıyor . Hem ısınma ya da kasma sorunu yok, ekranı ve kamerası da daha gelişmiş.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı