- Makaleler
- 34
Bu muhabbetin çıkması çok doğal çünkü iPhone X türünün ilk örneği olan bir cihaz. OLED ekran, Face ID, yeni bir anakart tasarımı falan derken bu cihazın içi çok doldu ve Apple'da bu cihazı bir deney aracı olarak kullandı. iPhone X'in mesela Face ID bileşenlerinin çalışmasını sağlayan kabloları dizayn olarak hatalı. Bu yüzden çoğu tamirci fark etmeyip hasar veriyor bu kablolara. XS ile bu kabloları baştan dizayn edip sorunu çözdüler mesela. iPhone X deneysel bir cihaz olduğu için önermiyorum ben. Bu cihazla Apple bir şeyler denedi ve ertesi sene XS ile asıl yapmak istediği cihazı yaptı.Vallahi hocam ben anlamadım bu herkesin iPhone X kronik muhabbetini. Ben kulladığımda hiç (en kötü) göze batan bir şey görmedim abartılacak bir şey yok. Ayrıca yani XR da öyle çok sütten çıkmış ak kaşık değil şahsen IPS ekran pek güzel durmuyor göze. Birkaç tane çok hayat kurtarmayan özellikler yok diye de boş cihaz denmesi bana mantıklı gelmedi.
Gelelim ekranına X'in. iPhone X düşmelere karşı çok hassas bir cihaz. Düştüğünde ekranda ya yeşil çizgi meydana geliyor ya da az önce bahsettiğim hatalı flex dizaynı yüzünden Face ID iptal oluyor. Her türlü kullanıcısına masraf yaratacak bir cihaz. Belki bazılarında sorun yaşanmıyor ama bu geneli etkilemez. iPhone X Apple'ın deneme tahtasıdır.
Yazılımda tek sorun keşke özellikler olsa. Apple bu cihazı doğru düzgün optimize etmiyor. Özellikle iOS 16'da iPhone X leş gibi çalışıyor. Animasyonlar takılıyor, kare hızı düşüyor, pil desen berbat, ısınma sorunu büyük problem. Düzgün bir yazılım olmadığı için bu sorunlar yaşanıyor ve çok sinir bozucu. Vaktinde iPhone X kullanan birisi olarak sırf bu yüzden ben telefonumu değiştirdim. Eski bir iPhone X kullanıcısı olarak önermiyorum bu telefonu. Sırf ekranı daha iyi cihaz alınmaz. Önemli olan kullanıcı deneyimi. iPhone X'de bu konuda sınıfta kalıyor.