Comnet nasıldır?

Bir saat önce yaptığım test sonucum. Bu hız yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Olması gereken 100 Mbps, olan 2 Mbps:

1.png
 
Bir saat önce yaptığım test sonucum. Bu hız yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Olması gereken 100 Mbps, olan 2 Mbps:

Eki Görüntüle 1891100

Laptop ile iki oda mesafeden aldığım hız 33/9 yakın mesafede 35/12, genelde hattında sorun varsa hangi firmaya geçersen geç yine o sorun devam ediyor. Bende yaşadım benzer durumlar hat düzeldikten sonra Türk Telekom, Superonline, Netspeed, Millenicom ve son olarak comnetteyim şunu diyebilirim ping olarak sadece Superonline da 3-5 arası daha düşüktü ping değerim hattım diğer bütün firmalarda hemen hemen aynı hızları verdi. Firmadan ziyade hattın durumu çok önemli bana göre Comnet tavsiye ederim.
İki oda mesafeden aldığım hız değerlerim aşağıda.

1691254351995.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yarım saattir dakika başı internet kopuyor. İnternet sayfaları yüklenmiyor. Bir otuz saniye sonra geri geliyor sayfalar açılıyor. Bir dakika sonra yine kesiliyor...
 
Arkadaşlar TurkNet kullanıyorum. Yaklaşık 2 ay önce binama FTTH fibe geldi. O günden beri inanılmaz memnunum. TurkNet GigaFiber olmadığı için 110 hız veriyor. Ping bayağı iyi upload 4-5 seviyesinde tek kötü şey o. Bu Comnet'in 500'lük 1000'lik tarifeleri upload hızına da bakarsak çok cazip geldi. Binam yeni, FTTH yeni geldi. Tecrübeli arkadaşlar sıkıntısız o hizmetleri alır mıyım? Yorumlardan korktuğum için aylık ödeme yapmayı tercih edeceğim, en azından bir iki ay. Konum Şişli/Nişantaşı bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar duymuşsunuzdur belki Comnet veri merkezi artık internet sunuyor. Aranızda hiç kullanan, başvuru yapan ya da herhangi bir şekilde hizmet alan varsa bana görüşlerini paylaşabilir mi? Comnet nasıldır? Peering açısından çok iyi bir internet sağlayıcısı gibi duruyor değerli hocalarım. Siz ne düşünüyorsunuz?

IPv6 desteği yazıyor tüm sunucularında arkadaşlar. IPv6 ile bağlantı kurabilir miyim? Tüm peeringlerini şu siteden inceledim:
Gayet iyi duruyor değerli hocalarım.
100 Mbps paketini alacağım. FTTH'deyim. Sizce ne derece güzel bir hizmet alırım? Görüşleriniz nelerdir?

Hocam iyidir ama IPv6 sunucuların varsa nette yok çünkü lokasyona bağlı santral değişir örneğin Türk telekomsa yok IPv6 ama altyapınızda kutuda TurkNet varsa ki IPv6 kullanabilirsiniz.
 
Comnet'e abone olmayı düşünenlere fikir vereyim:
1) teknik destek aşırı kötü.
2) IP adreslerinin %80'ini blacklistte (bazı bankalara ve sitelere erişememe problemleri oluyor)
3) SSH (giden 22) portu engellenmiş durumda. Sanal sunucunuz var ise SSH erişimi sağlayamıyorsunuz.
4) Google servisleri (YouTube, Google meet) ve Netflix stabil değil. Retn üzerinden trafiği taşıyorlar. Kapasite yetersizliği ya da band genişliği daraltma yapılıyor. Netflix için Türkiye CDN bulunmuyor.
 

Geri
Yukarı