4 pin CPU girişine 8 pin CPU güç kablosu takılır mı?

ebuwankenobi

Centipat
Katılım
10 Şubat 2023
Mesajlar
538
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yakın zamanda anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum. ASUS ROG STRIX B550-F almak istiyorum, ancak bu anakartta CPU güç girişi biliyorsunuzdur ki 8+4 pin şeklinde. Benim güç kaynağım yarı modüler bir model olan NZXT C750 80+ Bronze olan versiyon. Sabit 8 pin CPU güç kablosu var ve üzerinde de ekstradan bir CPU güç çıkışı var. Haliyle kutu içerisinden de 8 pin CPU kablo çıkıyor. Elimde daha önceden satın alıp kısa süre kullandığım CPU 8 pin 4+4 şeklinde ayrılan uzatma kablosu mevcut, kullanım senaryosu bunun için olmasa da sabit 8 pinlik CPU kablosunu 8 pine takıp da, PSU üzerindeki ikinci çıkışa kendi kablosunu takarak buna uzatmayı takıp kalan 4 pin girişe bu uzatma kablosunu ayırıp 4'lü kısmını taksam herhangi bir sorun yaşar mıyım güvenlik açısından? Kablo kaliteli, SilverStone marka. Kablolama için ek bir efor gerekecek ama o kısmı sorun değil.
Durumu etkilemese de belirteyim, diğer sistem özellikleri: Ryzen 5 5600 işlemci, 2 adet 8 GB 3600MHz RAM, RX 6700 XT ekran kartı.
 
Eğer yanlış anlamadıysam anakartta 8 + 4 pin cpu güç soketi var
güç kaynağındada 8 pin sabit + 8 pin modüler var

-Normal şartlarda 8 pin cpu güç kabloları 4+4 şeklinde ayrılır ama ayrılmıyor ise soket etrafında gerekli alan varsa doğrudan 8 pinin 4 ünü o yuvaya oturtabilirsin bir problem olmaz
 
4+4'SE ayirilmasi lazim takabilirsin yani ekstra kablo takmana gerek yok.

PSU kutusundan çıkan sabit 8 pin, uzatma üzerindeki 8 pin ise 4+4 ayrılıyor hocam.


Teşekkür ederim.

Eğer yanlış anlamadıysam anakartta 8 + 4 pin CPU güç soketi var
Güç kaynağındada 8 pin sabit + 8 pin modüler var

-Normal şartlarda 8 pin CPU güç kabloları 4+4 şeklinde ayrılır ama ayrılmıyor ise soket etrafında gerekli alan varsa doğrudan 8 pinin 4'ünü o yuvaya oturtabilirsin bir problem olmaz

Evet kendi kablosu sabit 8, sadece uzatma 4+4 ayrılabilir halde.
 
Ilgınc NZXT 4+4 pin CPU olarak belirtmis, sabitse uzatma kablosunu kullan o zaman.

Şu an anakarta takılı olan 4+4 olabilir belki bunu atlamış olabilirim ben, ciddi bir dalgınlık eğer böyleyse sizi oyaladığım için kusura bakmayın, bakacağım. Montajı yapalı epey olduğundan hiç hatırlamıyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı