Mutluluk ve insan

canıko

Picopat
Katılım
25 Ocak 2023
Mesajlar
183
Çözümler
1
Şu zamanlarda hiç etrafımda mutlu insan göremiyorum sizce neden?
Eğer öyleyse mutluluğun tarifi nedir?
Şu an siteyi kapatıyorum 1 saat sonra tekrar geleceğim bakalım nasıl cevaplar gelecek?
 
İnsan tam anlamıyla mutlu olamaz. Hayalini gerçekleştirirsin ancak hayalinden daha öteye gitmezsen üzülürsün. Bir şey başarırsın, başarını daha da güçlendiremezsen üzülürsün. Bir ürün satın alırsın, daha iyi ürün alamadığın için üzülürsün. Temelde gerçek mutluluk zordur.
 
Bana göre mutluluğun tabiri kafandan seni rahatsız edecek düşüncelerin yok olmasıdır.Eğer bunlar var ise illa ki canın sıkılıyor.
 
Mutluluk, sonuçtur. Sana göre ya da bana göre bir durum değildir. Doğru davranışların sonucunda hasıl olan histir. İnsanların mutlu olamamasının sebebi; doğru veya yanlışı ayırt etmeden, sentetik mutluklukları amaç edinip, edindikleri amaç yolunda doğruya ya da yanlışa bulaşırken, hangisinin hangisi olduğuna dikkat etmemeleridir.

Önce bilmek, bildikten sonra da uygulamak gerekir ve uygulananlar neticesinde mutluluk hasıl olabilir.
 
Son düzenleme:
Kimse mutlu olmak zorunda değil. Herkesin amacı da mutlu olmak değildir.

Hiç etrafında mutlu insan göremiyorsan etrafındaki insanlar hayatından memnun değillerdir. Yani mutluluk ile alakası pek yok hayatlarından memnun değiller.

Mutluluğun tarifi yok. Mutluluk göreceli bir kavramdır. O yüzden şunu şunu yaparsan şöyle olursan mutlu olursun gibi safsatalara girmeye hiç gerek yok.
 
Son düzenleme:
Harçlığını döviz ile alıp İstanbul'un güzel bir yerinde yaşarken bence mutlu olmamak için çaba göstermeniz gerek, çevremde çokça mutlu insan görüyorum. Mutsuz gözle bakarsanız mutlu insan göremezsiniz. 🙂
 

Geri
Yukarı