Sizce hangi dil öğrenilmeli?

KargaReis27

Centipat
Katılım
31 Ağustos 2023
Mesajlar
1.337
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir dil öğrenmek istiyorum. İngilizce öğrenmek istemiyorum. Okullarda gördüm ve anlamadım ve sevmiyorum. Yeni bir dil olarak öğrenmek için Almanca dili iyidir diye düşündüm. Sizce Almanca öğrenilmeli mi? Almanca dışında hangi dili önerirsiniz. Çok soru sormuş olabilirim ama affınıza sığınarak bir soru daha soracağım. Almanca (Ya da önerdiğiniz dili) nasıl öğrenirim? Örneğin YouTube, Site, Uygulama gibi şeyler önerirseniz sevinirim.
 
İngilizce bilmek sizin çok işinize yarar kesinlikle öğrenmenizi tavsiye ederim, onun dışında size önerebileceğim diller: Almanca iş yapar, İspanyolca, Rusça, Çince dillerini bilirseniz asla aç kalmazsınız.
 
Sana şöyle bir şey söyleyebilirim. İngilizceyi zaten kesinlikle biliyor olman gerekiyor İngilizce öğrenmeden diğer diller çok mantıklı gelmiyor bana. İkinci yabancı dil olarak yapacağın iş yaptığın iş mesleğin neyse ona göre yönelmek mantıklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse ben inşaat mühendisi olarak Avrupa dilleri yerine Rusça öğrenmeyi tercih ettim. Çünkü
iş olanağım çok daha fazla Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde. Seçim yaparken bu ve buna benzer durumları göz önünde bulundurmak çok daha mantıklı bence.
 
Hocam Çince ve Rusça zor gibi geliyor.

Emin olun Rusça'yı İngilizce'den çok daha kolay öğreneceksiniz. Yıllardır kalitesiz eğitimle öğrencileri İngilizce'den soğuttukları için İngilizce öğrenmek çok zor hale geldi. Ama Rusça öğrenirken okumayı yeniden öğrenir gibi öğreneceğiniz için çok daha keyifli ve kolay olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı