İnceleme Assassin's Creed Revelations

Katılım
6 Kasım 2021
Mesajlar
379
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Assassin's Creed 2 ve Brotherhood'dan sonra oynamak için Assassin's Creed Revelations'ı indirdim. Fakat oyunun orijinal olmaması nedeniyle kasma sorunları ve art arda 2 Assassin's Creed oyunu oynadıktan sonra Revelations'ın sıkması ile beraber oyunun başlarında bırakmak zorunda kaldım. Sizlere önerim birbirine benzeyen Assassin's Creed oyunlarını araya belli bir zaman koyarak oynamanız.

Hikaye:
Desmond, Brotherhood'ın sonunda yaşanan olaylar sonucu komaya girmiştir. SHA'un, Lucy'nin cenazesi için Roma'da kalmıştır. Desmond'un babası william ise Desmond'u makineye yerleştirdikten sonra desmond, Animus'un kara odasında uyandı. Rebecca ve william, Desmond'u New York'a götürür. Siyah Oda'da desmond, Abstergo'nun on altıncı test deneği clay Kaczmarek'in sanal yapısıyla tanışır.
Clay, Desmond'a bilincini yeniden kazanması için atası Ezio'nun anılarını yaşaması gerektiğini söyler. Desmond, kara odada bulunan dijital portala girer ve masyafa doğru giden Ezio'nun anılarını yaşamaya başlar.
1511 yılında Ezio,2. oyunda öldüğünü gördüğümüz babasının, altaïr ibn-la'ahad'ın eski suikastçı kalesinin altına gizlenmiş kütüphanede hakkında mektubunu keşfettikten sonra Masyaf'a doğru gider. Masyaf'a giderken leandros komutasında ki askerler tarafından pusuya düşürülür. Ezio her ne kadar mücadele etse de kendisinden sayıca üstün olan askerler onu alt etmeyi başarır.
Ezio, idamın ortasında kaçmayı başarır ve kalaye geri döner. Gizli kapıyı bulur fakat kapının açılası için anahtarların geektiğini öğrenir. Kütüphanenin ön odasında bulunan ücretli işçi, Ezio'ya tapınakçıların anahtarlardan birini Osmanlı sultanı'nın sarayının altında bulduğunu söyler ve Ezio, Leandros'da bulunan kitabın işine yarayacağını düşünür. Kaleden çıkan Ezio uzun bir kovamalacadan sonra Leandros'u bir köyde öldürür.
Kitabı alan Ezio, konstantinopolis'e (İstanbul) doğru yola çıkar. Mayıs ayına gelindiğinde Ezio, konstantinopolis'e varmış, limana gelmeden önce o zamanlar şahzade olan süleyman ile tanışır. Ezio'u İstanbul'daki Assassinlerin lideri Yusuf tazim karşılar. Yusuf Ezio'a şehri gezdirir ve hikaye böyle devam eder...

Eki Görüntüle 1996764

Hikaye bence oldukça iyi. Ezio, desmond ve altair etrafında dönen çok iyi bir hikaye var. Altair'i oynadığımız görevlerden sonra Ezio ile oradan geçince garip duygu beliriyor. Desmond'u ise önceki oyunlara göre daha az görüyoruz. Ezio ve Altair'i bu oyun ile beraber son kez görürken Desmond'un hikayesi 3. oyun ile son buluyor.

Karakterler:
Ana karakterimiz Ezio yaşının da verdiği ağırlık ile iyice olgunlaşmış, iyi düşünen, düşündüğünü güzelce hayata geçiren bir kişi olmuş. Çapkın delikanlıdan eser bile yok. Ezio Ubisoft'un yazdığı en iyi karakter diyebiliriz. Ezio'dan sonra doğru dürüst bir karakter yazamadılar.
Altair karakteri için çok bir şey diyemeceğim. İlk oyunu oynamadım fakat Altair'in sessiz bir karakter olduğunu biliyorum. Altair görevlerini yaparken bir bölümde genç her yere atlayan tırmanan bir altair var iken sonraki görevlerde yaşlı çok yavaş yürüyen bir altair görüyoruz.
Oyunun sonunda altair ve Ezio karşılaşması Assassin's Creed serisinin en iyi sahnesi olabilir.

1698676304157.png


Yusuf tazim ise kendini bana hemen sevdirdi. İyi bir hikayesi var. Karakter yapısı ve Türk misafirperverliği oldukça iyi yansıtılmış. Leonardo da vinci gibi bu karakterde çok iyi.

Ayrıca oyunun başında da gördüğümüz sofia önemli karakterler arasında. İyi huylu ve çok güzel bir kadın olan sofia tarihi eserler ve kitaplar ile ilgileniyor ve bir kitap dükkanı işletiyor. Ezio ile sonradan evleniyor ama oyunda bunu göremiyoruz.

Grafik ve oynanış:
Grafikler günümüze göre yaşlanmış ama hala iyi seviyede. Zaten oyunun grafik kasma gibi bir derdi de olmamamış. Sadece grafikler değil oynanış olarak da yaşlanmış. Assassin's Creed 3 oynadıktan sonra mekaniklere alışması biraz zor oldu. Ölümcül vuruşlar hariç koşma, yürüme ve parkur dinamikleri aynı.

1698677579481.png


Oyun başında ki çarpışmada bir hidden Blade'i kaybediyoruz. Onun yerine ise hook Blade geliyor. Hook Blade ile binalara tırmanırken bıçağın kanca yapısı sayesinde zıpayarak daha kolay ve hızlıca tırmanma yapılabilir, düşmanların üstünden atlayabilir, kovaladığınız birini düşürülebilir ve ZIP lines adı verilen makara sistemi ile çatılardan çatılara hızlıca gidebilirsiniz.

yan görevler:

Oyunda çeşitli yan görevler mevcut. Bu oyunda diğer Assassin's Creed oyunlarıa göre yan görev yapmak istedim. Çeşitli yan görevler var. Bunlardan en aklımda kalanı ise kazıklı Voyvod'nın kılıcını aldığımız yan görevdi.

oyun oynanır mı?

Evet. Her ne kadar eskisede hikayesi ve ana karakteri için oynanır. Ubisoft'un Ubisoft olduğu olduğu günlerden kalmış bir efsanedir?

Voidu üzerinden almanızı tavsiye ederim Assassin's Creed oyunları ve diğer Ubisoft oyunları oldukça düşük fiyatta. İndirime girince daha da ucuzluyor.

Görselleri aldığım site:Assassin's Creed Wiki
 
Asasin's Creed serisinin bütün oyunları(AC2 dışında tabii ki)leş ötesi, adamlar bilerek her oyunda bir şeyi çok kötü yapıp kullanıcıyı başka oyunlara yöneltiyorlar. Mesela AC Unity bug dolu, AC Odyssey'de Creative mod gibi oradan oraya zıplıyorsun, AC3 parkur çok kötü parkur yapabileceğin bir yer yok, diğer oyunları söylemiyorum bile. Adamlar isterseler mükemmel bir oyun yaparlar fakat yaptıkları anda diğer oyunların satışı azalır. Geçen Mirage çıktı iyi olacak köklere döneceğiz dediler ışınlanma getirmişler o kadar. Gittikçe kötüye gidiyor bu seri...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı