Steam'den Epic Games geçilir mi?

Eray456

Femtopat
Katılım
16 Ekim 2023
Mesajlar
29
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Malum Steam dolara geçti Epic Games'e geçersem oyunlarda Steam'dekine nazaran FPS düşüklüğü veya başka bir sorun olur mu ve Epic'te bu kadar ucuzluk varken neden hala Steam bu kadar vazgeçilmez Steam'in arkadan çalışırken kullandığı RAM Epic'e göre daha mı az?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun performansında değişiklik olmaz. Epicteki problem, arşivinin yetersizliği, ara yüzünün kötü olması. Ama Steamdeki durumdan sonra zaten başka çareniz yok. 😉
 
Oyun performanında değişiklik olmaz ama Steam daha iyi bir arayüz sunuyor, daha iyi bir ekosisteme sahip, gamepad desteği sağlıyor, atölye desteği sağlıyor, rehber desteği sağlıyor oyun için shift+tab basınca dünyanın imkanını sağlıyor. Ayrıca 15 yıllık kütüphanem, çevrem orada. Bunları bırakıp Epic'e geçmem için Epic'in bana sadece uygun fiyat değil başka şeylerde vermesi lazım, sırf ucuz diye bir yere geçeceksem torrent'ten hepsi bedava zaten.
 
Bellek kullanımı, platformun optimizasyonuna göre değişiklik gösterebilir. Deneme amaçlı hem Epic'te hem Steam'de olan oyunu kıyasladım. Yani fark oldu ama 1GB'ı geçmiyor.

Steam'in vazgeçilmez olmasının sebebi çok. Kişisel görüşümü şurada paylaştım.

 
Oyun performanında değişiklik olmaz ama Steam daha iyi bir arayüz sunuyor, daha iyi bir ekosisteme sahip, gamepad desteği sağlıyor, atölye desteği sağlıyor, rehber desteği sağlıyor oyun için Shift+Tab basınca dünyanın imkanını sağlıyor. Ayrıca 15 yıllık kütüphanem, çevrem orada. Bunları bırakıp Epic'e geçmem için Epic'in bana sadece uygun fiyat değil başka şeylerde vermesi lazım, sırf ucuz diye bir yere geçeceksem Torrent'ten hepsi bedava zaten.

Arayüz ve ekstra özellikleri var diye Steam'den 2 bin liraya oyun almak bence pek etik değil aynı oyun Epic'te 1 k ya satılıyor.
 
Yani birini kullanmak için diğerinden vazgeçmek gerekmiyor elbette. Bende her ikisi zaten vardı ve olmaya devam edecek. Hangisi daha uygunsa oradan alıyordum ve öyle yapmaya devam edeceğim.

Artı Steam'i nasıl kullandığınıza göre durum değişir.

Ben şahsen oyunları kendi kendime boş vakitlerde kafa dağıtmak için oynuyorum çoğu kişinin aksine sosyal bir çevrem yok Steam'de, arkadaşlarla falan da oynamıyorum. Seviye alma vs derdim de yok nerede ucuzsa ondan alırım umrumda olmaz.

Şu ana kadar Epic'ten aldığım herhangi bir oyunda bir performans sorunu falan da yaşamadım, çok da önemli değil yok daha az FPS mi alıyorum vs vs (ki öyle bir durum olduğunu da sanmıyorum, sonuçta oyunu yapan firma herhalde hangi platformda olursa olsun gerekli ayarlamaları yapıyordur diye düşünüyorum) bunlar da umrumda değil :)
 
Arayüz ve ekstra özellikleri var diye Steam'den 2 bin liraya oyun almak bence pek etik değil aynı oyun Epic'te 1 k ya satılıyor.
Bugün 2k'ya 1k. Yarın Epic'te zam yapacak. Steam RDR 2'yi 1000 TL'ye çıkarttığı zaman millet Epic'te ucuz diye saldırdı ama 2-3 hafta sonra Epic'te zam yaptı. Yine yapacaklar...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı