Artık Epic Games'çiyim

@NotAKnightAnymore, muhtemelen geçecek. Çok dayanmaz, hazıra dağ dayanmaz diye bir laf vardır.
@Jasoelys, işte sürekli bedava oyun dağıtma yoluna gittiği için uğraşmadı ve Steam'e rakip olamadı. Steam'e rakip olamamasının sıkıntısını çekiyoruz.
 
Sadece bedava oyun vererek, fiyatları ucuz tutarak Steam'in yanına bile yaklaşamaz Epic.

Steam platformunu açtığımda karşıma bir sosyal medya çıkıyor adeta. Aktivitesi, oyun içerikleri, haberleri, toplulukları, pazarı, envanter sistemi, inceleme sayfaları vs. vs. oldukça geniş alt yapıya sahip ve diğer insanlarla ve hatta oyunun geliştiricileriyle dayanışma ve sohbet imkanı sunan bir platform. Bir oyunda yaşadığınız olası sorunları veya almak istediğiniz tavsiyeleri o oyunun topluluğuna yazdığınızda anında cevap olarak almanız, hatta yeri geldiğinde oyunun kendi geliştiricilerinin size cevap vermesi.. Her şeyiyle kusursuz bir işleyiş, harika bir sistem.

Epic'i açıyorum. Sanki klasör açmışım da oradan oynayacak oyun arıyorum. Başka hiçbir halt yok.


İşte Steam ile Epic arasındaki fark bu. Epic gidip kütüphanene 10.000 oyun koysa yine Steam olamaz.
 
Tek sebebim o değil ama hatırlarsan Rockstar sunucuları çökünce millet parasını verdiği oyunu oynayamıyordu. Oraya dikkat çekmek istedim.

Abi ben bu bilgisayarı oyunlara para vermek yerine korsan oynayarak yükselttim diyorum siz PC sağlığı diyorsunuz. Almadığınız oyunların parasını havaya atmak yerine biriktirin gayrı, bir donanımınızın başına beklenmedik bir şey gelirse yenisini alıp takarsınız.

1- tamamen virüssüz diyeceğin crack vardır. Virüs kapacağın saçma sapan sitelerden indirmek senin suçundur.
2- korsan PC sağlığı için kötü falan değildir. Oyun aynı oyun, eğer korsan oyun PC'ne zarar verirse orijinal oyun da verir. Teknik olarak mümkün değil.
3-bahsettiğim siteler yeterince güvenlidir.

Bir de "performans" konusuna dikkat çekmişsin. Buyur kanalımdaki tüm videolar Valorant ve Overwatch hariç baştan aşağı korsandır. Bir tanesinde "bak adam aynı donanımla daha çok FPS almış!" diyecek sorun görürsen söyle.


Geri kalan parçaları nasıl o kadar hızlı satıyorsunuz veya satabiliyor musunuz?
 
Bir şeyin Fanboy'u olmak yerine en başından bilinçli tüketici olup, en uygun fiyata kaliteli hizmet almayı hedefleseniz daha mantıklı olmaz mı?

Epic Games bedava oyun verdi, demedikleri kalmadı. İndirim yaptı, parası neyse fazlasını veririz Steam'den alırız dediler.

Launcher'i Steam'a göre kullanışlı olmayabilir (bence Uplay ve EA Play'den kat kat daha iyi) ama her seferinde gömdüler. Evet Steam sosyal bir topluluğa sahipti ve bu güzel bir şey ama leş Launcher denmesini de hiç hak etmedi.

Adamlar Steam'e rakibiz derken platform olarak değil, alternatif bir yayın platformu olarak rakip olduğunu söyledi bence. Çünkü abonelik servislerini saymazsan Steam ve Epic'den başka bu seviyelerde benzer bir platform yok bildiğim kadarıyla, diğerleri sadece kendi ürünlerini satıyor.
 
@imnotagamer, işte benim demek istediğim de bu. Launcher'i böyle olunca da korsandan farkı kalmıyor ve oyunu satın almanın hiçbir mantığı olmuyor. Korsana teşvik ettiğimden değil de korsandan farksız işte.

leş Launcher denmesini de hiç hak etmedi.

Oyun motoruyla geliştirilen bir Launcher, her şeyi hak ediyor. Zamanında Steam'e rakip olacağız diye reklam yapmasını biliyorlardı. Sorarım, niye rakip olamadılar o hâlde?
 
@imnotagamer, işte benim demek istediğim de bu. Launcher'i böyle olunca da korsandan farkı kalmıyor ve oyunu satın almanın hiçbir mantığı olmuyor. Korsana teşvik ettiğimden değil de korsandan farksız işte.

Oyun motoruyla geliştirilen bir Launcher, her şeyi hak ediyor. Zamanında Steam'e rakip olacağız diye reklam yapmasını biliyorlardı. Sorarım, niye rakip olamadılar o hâlde?

Teknik olarak oldular. Amaçları geliştiricilerin oyunları yayınlayabileceği bir alternatifti ve yaptılar. Sen tercih etmezsin bu senin bileceğin şey. Ben Epic Games'i her zaman sevmişimdir.
 
@spriggan, teknik olarak olmasıyla olmuyor. Oyunları ucuza ve bedava verdiği için tercih ediliyor. Steam ile aynı fiyatlandırma çektiğinde göreceksiniz ki Epic Games'i tercih eden olmayacak ve hazıra da dağ dayanmaz. Epic Games'in de kaynağı bitecek illaki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı