Minecraft sunucularında kasmadan oynamak için sistem iyi olmalı mı?

Arda Kaş

Femtopat
Katılım
20 Eylül 2023
Mesajlar
40
Canım bazı Minecraft sunucularında oynamak istedi (2B2t gibi). Onları iyi bir FPS'te oynamak için iyi bir sistem lazım mı yoksa sunucu sistemin kurulduğu işlemci RAM gibi şeylere göre FPS değişir mi?

Çünkü bilgisayarım 1.20'de 3 kişilik sunucuda kasıyordu (kendi sunucumuzdu).
 
Tabi ki değişir. Minecraft tamamen CPU ve ram üzerinden çalışan bir oyun. Java yavaş bir teknoloji ve bu oyunun performansını kötüleştiren asıl etmen. Java aslında mod için de uygun değil ama bu ayrı bir konu. En azından Minecraft'a ayırabileceğin 4GB boş RAM olsun. İşlemci ne kadar kuvvetliyse o kadar çok chunk'ı oynatabilir ve view distance'ı açabilirsin. Eğer modlu bir sunucuda oynayacaksan güçlü bir CPU şart.

Ama şu var ki; oyun kendi makinende olmadığı, uzak bir makinede çalıştığı için bu single player'a göre yüksek FPS demek.
 
Ben Lenovo IdeaPad 3 kullanıyorum... Mineraft için ne iyi ne de kötü bir sisteme ihtiyacın var ortalama bir sistem idare eder RAM 8 GB olursa iyi olur
 
Evet sisteminiz 1.20 için biraz düşük hele ki RAMiniz. Artık 4gb RAMli telefonlar bile Minecraft'ı düzgün açamıyor ki Java motoru kullanan PC için yeterli olsun.

Ayrıca HDD kullanıyorsanız o da sürekli takılmalara neden olabilir.
 
Evet sisteminiz 1.20 için biraz düşük hele ki RAM'iniz. Artık 4 GB RAM'li telefonlar bile Minecraft'ı düzgün açamıyor ki Java motoru kullanan PC için yeterli olsun.

Hocam 9-10 yıllık emektar kendisi :)

Ayrıca HDD kullanıyorsanız o da sürekli takılmalara neden olabilir?

Galiba ablam HDD'yi çıkartırıp SSD taktırdı.
 
Single'da 20-30 arada bir 40'ı görüyordum

Sizce denesem bilgisayar falan çöker mi yoksa sadece hata verip kapanır mı?
Aynı client ve modlardan bahsediyorsan, 40'ı görebildiğin bilgisayarda multiplayer'da 50-60'ı da görebilmen lazım. Eğer FPS artırmak istiyorsan video ayarlarından özellikle view distance'ı düşürebilirsin. Ayrıca fancy grafikleri kapat. Pixel oyun bu, oradaki grafiklerden ne olacak diye düşünebilirsin ama o ayarda binlerce blok yüklüyor. Arada büyük fark oluyor.

Not: Eğer Minecraft bedrock edition varsa onu deneyebilirsin. Java'da 40 alıyorsan Bedrock'ta aynı ayarda 80-100 alırsın. Kötü yanı? Her şey paralı. Community content denen bir şey göremedim onda.
 
Size çok yardımcı olamayacağım üzgünüm, chunk ve texture düşürmekten başka bir seçenek yok gibi. Veya RAM yükseltebiliyorsanız 4+4 yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı