Apple’dan iPhone modellerine yılbaşı öncesi 6500 TL Zam

Samsung'un 20-30 bin bandindaki cihazlari cok basarili gorunuyor. Telefon alacak olsaydim kesinlikle S serisinden guncel bir cihaz alirdim. Bu telefonlara bu paralari vermek ne bileyim yazik. Alanlarin eline ne geciyor, yillardir cozemedim. Neandertallerin statu belirtisi galiba 🙄
 
Samsung'un 20-30 bin bandindaki cihazlari cok basarili gorunuyor. Telefon alacak olsaydim kesinlikle S serisinden guncel bir cihaz alirdim. Bu telefonlara bu paralari vermek ne bileyim yazik. Alanlarin eline ne geciyor, yillardir cozemedim. Neandertallerin statu belirtisi galiba 🙄
Abart. Telefon almak altı üstü hemen mevzuyu ilk insana getirdin. 😂

Herhangi bir markayı savunmam, benim işimi hangi cihaz görüyorsa onu alırım. PC konusunda MacBook işimi görüyordu ve onu aldım. Şimdi de gelecek yıl Samsung S24 serisinden telefon almayı planlıyorum. Fakat asla 1200$'lık bir Apple telefonuna gidip 100.000₺'ye yakın bir rakam vermem.
Türkiye’den değil de başla yerden çözebilme imkanın varsa o paraları vermeden bence Apple’a telefona zorla. iPhone-MacBook ikilisi çok tatlı çalışıyor.
 
Abart. Telefon almak altı üstü hemen mevzuyu ilk insana getirdin. 😂

Akli basinda olan birisi 30 bin liralik telefonun hemen hemen yapacagi sey icin yuz bin TL vermez. Evet, son model iPhone'un tabii ki 30 bin liralik son model Samsung telefondan farklari olabilir ama bunlar minimalize. Aradaki fiyat farkina degecek farklar degil. Dolayisiyla is gosterise giriyor biraz, ekosistem yapilacaksa alinabiliyor oluyor iPhone ki lafim o kisilere de degil zaten. Mesajda daha cok sirf iPhone almak icin iPhone alan kisileri kastettim, eksik oldu o kisim biraz.

Bunun mantikli bir aciklamasi ekosistem disinda olamaz. Daha devam ederdim ama bu tartismalarin sonu genelde iyi bitmiyor, bosuna cabalamayacagim.
 
Akli basinda olan birisi 30 bin liralik telefonun hemen hemen yapacagi sey icin yuz bin TL vermez.
Türkiye’den sipariş vermek yerine ufak bir Paris gezisi yaparsanız yaklaşık olarak yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Telefonlar tamamen kişisel tercihe bağlı. iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch, Apple TV ve AirPods arasındaki uyumu başka bir markada bulmak çok zor. Bir cihazdaki işimi hemen farklı bir cihazdan devam ettirebilmem benim için çok önemli. Ek olarak da Apple’ın teknik servis kalitesi çok iyi.
 
Mesajda ekosistemden de bahsettim zaten. Ortada bir sorun goremiyorum.

Sirf servis kalitesi icin fazladan onbinlerce TL vermek mantikli degil. Ayrica telefonu yari fiyatina getirmek icin yurt disi gezisi yapmak da ekstra ugras tak diye Turkiye'den telefon almak varken. Neden kilimi kipirdatmadan telefon almak varken yurt disina cikayim?
 
Son düzenleme:
Ek olarak da Apple’ın teknik servis kalitesi çok iyi.
Artık değil. Eskiden olumsuz yorum tek tük görüyorken artık rahatlıkla görebiliyoruz. İçi açılmamış cihazlara müdahale edilmiş cihaz raporu yazılabiliyor. Böyle saçmalıklar maalesef ki Türkiye'de çoğunlukta. Ben böyle şeyleri yurt dışında görmüyorum. Hatta öyle ki adamlar yurt dışında kullanıcı memnuniyeti adına anında iade/değişim/onarım sağlıyorlar. Burada bile çifte standart yiyoruz :ROFL:
Türkiye’den sipariş vermek yerine ufak bir Paris gezisi yaparsanız yaklaşık olarak yarı fiyatına alabiliyorsunuz.
Bir telefon için Paris'e mi gidelim :D Ayrıca yılbaşında IMEI kaydı 31.000 TL olacak, bir de yurt dışına git gel yapacaksın bu da bedava değil, yani o iş yaş artık.
 
Mesajda ekosistemden de bahsettim zaten.
Kişisel tercihe bağlı olduğu için ufak bir örnek vermiştim. Bunun gibi geçerli bir sebebi olan birisi, 30.000 TL’den fazla ödeme yapmakta bir sorun görmez çünkü bir sebebi var.
Sirf servis agi icin fazladan on binlerce TL vermek mantikli degil.
Profesyonel işlerle uğraşıyorsanız önemli olabiliyor ama zaten ek olarak bir avantaj olduğundan bahsetmiştim. Türkiye’den aldığım bilgisayarımı kolaylıkla İspanya’da tamir ettirebilmiştim.
Ayrica kimse telefoni yari fiyatina getirmek icin yurt disi gezisi yapmak zorunda da degil tak diye Turkiye'den telefon almak varken.
Türkiye’deki iPhone 15 Pro Max’te 40003 TL vergi var. Bu kadar parayı vergiye vermek yerine 2 gün gezmek ve ek olarak da cep telefonu almak daha mantıklı. İstanbul’dan Paris’e uçmak uzun bile sürmüyor. 2 günde çoğu kişinin 40003 TL kazanacağını düşünmüyorum. Yolculuk yapmamak için 40003 TL vergi ödemek de bir seçenek.
 
Ben böyle şeyleri yurt dışında görmüyorum.
Yurt dışında yaşıyorum ama Türkiye’de de yurt dışında da bir sorun yaşamadım. Memnuniyet için her zaman şikayetleri dikkate alıyorlar. Sorunsuz bir şekilde AirPods, MacBook, iPad ve pil değişimi alabilmiştim.
Bir telefon için Paris'e mi gidelim?
Gezmek için gideceksiniz, telefon ekstra olacak. 40003 TL’yi vergiye vermek yerine gezmeye vermek daha mantıklı.
Ayrıca yılbaşında IMEI kaydı 31.000 TL olacak, bir de yurt dışına git gel yapacaksın. Bu da bedava değil, yani o iş yaş artık.
Biletinizi uygun zamanda alırsanız 5000 TL’den ucuza getirebilirsiniz. Kayıt ücretini ödeseniz bile 40003 TL’den ucuza geliyor ve gezmiş oluyorsunuz. Ek olarak da vergi iadesi de alabilirsiniz.
 
Ben mesajimin ekosistem yapan kisilere yonelik olmadigini soyluyorum, hala aciklama yapmaya calisiyorsunuz.

Vergi varmis, sanirsiniz iPhone'un yapabildigini daha ucuza yapan baska telefon yok yurt icinde. Apple ekosistemine sahip ve onlarla gayet mutlu oldugunuzu biliyorum, mutlu olun da zaten ama iPhone'un bana hicbir avantaji yok. Niye bir telefon icin yurt disina gideyim? Sifir, yurt ici Samsung cihaz alir keyfime bakarim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı