İslam ve Bilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Halil1905

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
5.753
Makaleler
9
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konunun öncelikle tartışma alanına dönmesini istemiyorum ve bunu sizden de rica ediyorum. Ortada dolanan bazı söylentilere cevap vermek isterim ki aklınızda soru işareti kalmasın. "İslam yüzünden ülkemiz gelişmemektedir", "İslam olmasaydı şu an daha güçlü bir ülke olurduk", "İslam ve Müslümanlar yüzünden ülkede bilim gerçekleşmiyor" gibi bazı söylentiler var bazı kesimlerden. Ve sonuç olarak da bizim ve diğer İslam ülkelerini göz önünde bulundurursak batılı ülkelere göre çok geride kalmışız fakat bunun nedeni nedir konusuna gelirsek. Öncelikle 50 yaş ve üstü kişilerde şöyle bir fikir ortada, biz Müslümanız ve Allah bize oturduğumuz yerden yardım eder gibisinden düşünceler mevcut (Ki bu düşünce "tevekkül" kavramına ters düşmektedir). Peki İslam gerçekten böyle mi ? Yanı bilim ile ilgilenmek doğru olmaz mı? Tabi ki de hayır! Bunun ile ilgili 2-3 tane hadis-i şerifi sizinle paylaşmak isterim.

  1. "Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz."
  2. "Her şeyin bir yolu var; cennetin yolu ilimdir."
  3. "İlim Çin'de bile olsa, gidiniz, alınız, tahsil ediniz."
Görüyorsunuz ki Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bilim ile uğraşanı sever. Uzun lafın kısası ülkemiz bir İslam ülkesi olduğu için değil de ülkemizdeki önemli kişilerin makam sevdası ve o makam sevdalısı kişilerin aklında uydurduğu ve kendi kafalarında oluşturdukları sözde İslam ile halkımızı kandırması nedeniyle gelişmemektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynak belirtmeden ayet var şu var bu var demek yerine kaynak belirtiniz.
Kur'an bir kaynak işte. Tabii siz İslam'ı başka şekilde gördüğünüz için (diğer mesajlarınızdan yola çıkarak) kaynak istemeniz normal.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kur'an bir kaynak işte. Tabi siz İslam'ı başka şekilde gördüğünüz için (diğer mesajlarınızdan yola çıkarak) kaynak istemeniz normal.
Tamam kaynak ben asılsız bir iddia demiyorum ama şimdi varlığını doğrulamak için oturup bir saat araştırma mı yapayım? Böyle yazılarda kaynak belirtilmeli ve destekleyici materyaller olması gerekli.
 
Tamam kaynak ben asılsız bir iddia demiyorum ama şimdi varlığını doğrulamak için oturup bir saat araştırma mı yapayım? Böyle yazılarda kaynak belirtilmeli ve destekleyici materyaller olması gerekli.
Yani siz de haklısınız.
 
İslam ve bozulmuş olan ilahi dinlerin orijinallerinin temeli zaten tasavvuftur. Eğer hissediyorsan, gönül gözün ile görebiliyorsan inanırsın. Her şeyi nesnellik ile kanıtlamaya çalışmak hem doğaya hem de felsefeye aykırıdır. Eğer bir dine inanmak istiyorsanız insanların bilimsel deney ve kanıtlarıyla değil, kendinizi sınayarak inanın.
 
Kur'an bir kaynak işte. Tabi siz İslam'ı başka şekilde gördüğünüz için (diğer mesajlarınızdan yola çıkarak) kaynak istemeniz normal.
Arkadaş hadis örnekleri vermiş. Kuran'dan hadisin ne işi var? "Sahih" olarak kabul edilmiş hadis kitapları kaynak gösterilmeli ki arkadaş iddiasına kaynak göstermiş olsun.

Sorun dinde değil, en azından bir ülkenin gelişmemesinin kaynağı o ülkedeki insanların dindar olmasına bağlanamaz. Bunu İbrahimî dinlerden hazzetmeyen birisi olarak söylüyorum. Gelişememenin sebebi, rehber olarak bilimin değil, binlerce yıl önce gökten indiği düşünülen kitapların seçilmesi. Devletin dini olmaz. Devlet, akıl ve mantık ile idare edilir. Devlet, dini değil bilimi takip eder, etmelidir. Ha siz derseniz ki "Allah'ın kanunu olan şeriat var, ondan âlâ rehber mi olur ?", kendinizi hırsızları rehabilite ederek topluma kazandırmaya çalışmak yerine ellerini keserken, pırlanta gibi yetiştirdiğiniz kızınızın üstüne ikinci, üçüncü hatta dördüncü eş alınırken, -hanımlar bu kısım size ithafen- ebeveynleriniz öldüğünde mirastan erkek kardeşlerinizin yarısı kadar pay alırken bulursunuz. İslam'dan örnek verdim çünkü İslam üzerinden açmışsın konuyu, yanlış anlaşılmasın.

Dipçe: Ülkemiz bir İslam ülkesi değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı