Ailem derslerimden ötürü sevdiğim şeyleri elimden alıyor

cevapverinnolur

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
924
Çözümler
3
Yer
Rusya/Moskow
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Babuştuberlık
Merhaba, derslerimden çok fazla zayıf getirdiğim için (6 dersten kaldım) bana bol bol ceza koydular. Bilgisayarımı götürdüler, baskı yaptılar vb. Onları anlıyorum lakin elimden bir şey gelmiyor. Her anlattığım zaman daha da fazla ceza koyduklarından artık konuşmuyorum. İstekleri çok hayalperest, hiç realistik değil. Mesela 6 dersten kaldığımdan dolayı bilgisayarı vermiyorlar tamam, diyorlar ki hiçbir dersten kalma, istediklerini yapacağız. Ama 6 dersten kalmış birisi sadece 1 tane sınav sürecinde nasıl 0 yapabilir? Diyorum 1-2 ye indiririm, kabul etmiyorlar. Derslerimden dolayı 2 senedir istediğim hiçbir şeyi aldıramıyorum. Aç kalmasam harçlık vermeyecekler. Bunu umutsuzca yazıyorum. İyi bir fikriniz varsa yazabilirsiniz. Not: Lisedeyim.
 
Merhaba, derslerimden çok fazla zayıf getirdiğim için (6 dersten kaldım) bana bol bol ceza koydular. Bilgisayarımı götürdüler, baskı yaptılar vb. onları anlıyorum lakin elimden bir şey gelmiyor. Her anlattığım zaman daha da fazla ceza koyduklarından artık konuşmuyorum. İstekleri çok hayalperest, hiç realistik değil. Mesela 6 dersten kaldığımdan dolayı bilgisayarı vermiyorlar tamam, diyorlar ki hiçbir dersten kalma, istediklerini yapacağız. Ama 6 dersten kalmış birisi sadece 1 tane sınav sürecinde nasıl 0 yapabilir? Diyorum 1-2'ye indiririm, kabul etmiyorlar. Derslerimden dolayı 2 senedir istediğim hiçbir şeyi aldıramıyorum. Aç kalmasam harçlık vermeyecekler. Bunu umutsuzca yazıyorum. İyi bir fikriniz varsa yazabilirsiniz. Not: Lisedeyim.

Sen yapabildiğinin en iyisini yapmaya bak ailen ilerlemeyi görünce yumuşayacaktır.
 
Ders çalışmayı zorunluluk olarak görme bende önceden öyle yapıp derslerden kaçtığımı fark ettim.

Konular mesela matematik diyelim. Cebirlerde kötüsün bunu öğrenmek için başına otur, tüm notları 1-2 defa oku ve internetten olsun test kitaplarından olsun anlayabileceğin şekilde 10-20 tane soru çöz.

Konuyu anlayıp sınıf ortamında öne geçmenin verdiği haz ile çalışmaya devam edersin o sırada bakmışsın bilgisayar erişimin de açılıvermiş.

Sınavlarda yakın arkadaşın ile kopya ile de halledebilirsin ben imam Hatip'te olduğum dönemlerde Arapça dersinde Suriyeli çocuk ile anlaşıyorum ben ona İngilizce dersinde o bana Arapça dersinde yardımcı oluyordu.
 
9. sınıfta bende çok fazla dersten kalmıştım. Ailen senin için en iyisini istediği için öyle yapıyor. Eğer derslerinde iyi olmak istiyorsan tek yolu sürekli çalışmak.
:D bilmiyorum dersler hiç umrumda değil liseyi sadece ehliyet alabilmek için okumayı düşünüyorum. Tamamen zıt fikire sahibiz. Gelip deseler zayıfını düşür zamanla toparlarsın vallahi hallederim ama yok. Laf var icraat yok.
 

Geri
Yukarı