144 Hz Monitör ile 144 FPS Altında Sorun Olur mu?

fatihkerem

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2017
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi benim GTX970 ekran kartım var ve 60 Hz monitör kullanıyorum. 60 Hz monitörümü 144 Hz ile değiştirmeyi düşünüyorum ama batlefield 1'de ulturada 75 FPS alıyorum. Low'da 125 gibi FPS değeri alıyorum. Ben bunun gibi 144 FPS aşağı oyun oynarsam bir sıkıntı çıkar mı? Ekran yırtılması ya da görüntünün akıcı olmaması gibi sorun çıkar mı ve almaya değer mi 144 Hz monitör almaya ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu söyleyeyim. Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız Gsync bir monitör almalısınız oda zaten 2000 tl üzeri bir fiyatta. Eğer ekran kartınızı rx 480 ile güncellemek isterseniz o zaman 144 hz freesync bir monitorden tam manasıyla yararlanmış olursunuz. Eğer gtx 970 ile 144 hz freesync bir monitor kullanmak isterseniz 144 hz den faydalanabilirsiniz ancak freesync kullanamazsınız.
 
G-SYNC monitöre bütçeniz yetmiyor ise, oyunun ayarlarından V-SYNC açarak, FPS'in sabitlenmesini sağlayarak yırtılmaların önüne geçebilirsiniz.
 
V-SYNC açmak bazı işkencelere sebep olabiliyor. Bu nedenle turnuva oyuncusu değil iseniz 60hz G-Sync ya da FreeSync monitör alırsanız ona göre ekran kartı alıp 1000 FPS bile alsanız yırtılma olmayan rahat oynarsınız. Bir önceki monitörüm 144hz idi şimdi 60hz kullanıyorum hiç fark görmüyorum ya da göz alışkanlığı.
 
144hz almak mantıklı kullandigin ekran kartına göre freesync veya gsync almak daha da mantıklı son vardığım kanıya göre. Farkedilmez olsa şimdi 280hz monitör cikarmazlardi diye düşünüyorum.
 
Size nacizane tavsiyem profesyonel oyuncu değilseniz monitörünüz gayet yeterli. GTX 970 kullanıcısı olarak nvidia panelinden o oyun için FAST SYNC ayarını etkinleştirin ve oyun içinde V sync ayarı kapalı olsun.Bu şekilde 60 fps üzerine çıksanız bile ekran kartınız bu 60 fps dışındaki çerçeveleri otomatikman size göstermeyecek ve herhangi bir yırtılma oluşmayacaktır. Şunu unutmayın ki ekran yenileme sıklığı ne kadar düşükse (60 Hz altında olmamak kaydıyla) görüntü kalitesi o kadar iyileşirki bunu çok az kişi bilir ve illa ki 144 hz diye kendini kasar.(Profesyonel oyuncuları ayrı tutuyorum bu son bahsettiğim konudan)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı