[İddia] Windows 12 RAM gereksinimi belli oldu

Yalan haber olsa bile ben böyle bir şeyin gerçekleşeceğine inanırım.

Çünkü neredeyse 20 senedir aynı sürüm NT üzerine sistem yazıyorlar, zamanında XP'nin çekirdeği ağır geldi deyip Server 2003'ün üstüne yazdıkları Vista'dan beri aynı sistemi kullanıyoruz. Tüm bu özellikler de bu eski ve hantal sisteme yüklenmiş durumda. Zaman içinde donanımlar geliştiği için yeni sistem çekirdeği yazmaya da üşendiler, sürekli donanım kısıtlaması getirdiler. 5. nesil Intel işlemcin varsa kullanamazsın gibi.

Bugün geldiğimiz noktada Windows 11 16 GB altı RAM'e sahip bilgisayarda düzgün çalışamıyor. Kasıyor. Bol bol RAM yiyor. Arka planda çalışan Vista'dan kalma ve son tüketicinin kullanmadığı uygulamalar var.

İşletim sistemini efektif hale getirmek için optimizasyon da önemli. En azından bugün 8 GB RAM'li bir bilgisayarda rahat çalışan, sıkıntısızca çoğu işlemi yaptırabilen, akıcı bir işletim sisteminin olması lazım. Ama üşengeçlikten mi, veya hata yaparsak sil baştan olur diye korktuklarından mı, temiz bir Windows sürümü yapmaya uğraşmıyorlar. Müşteriler de korkuyor sonra, Windows 11'e geçmiyor işte.

AI meselesinden dolayı 32 GB ram isterlerse şaşırmam yani.
 
Zaten kullanıcının ne var ne yok verisini alıyorlardı bu yapay zeka ayağına iki katını almaya başlamazlarsa ben de bir şey bilmiyorum. Ha, bir de aylık üyelik gibi bir şey gelecek deniyor ama orasını göreceğiz.
Microsoft 365 icerisine dahil edilebilir aslinda bu aylik uyelik muhabbeti. Daha mantikli olur.
Office uygulamalari + yapay zeka = Microsoft 365
 
Benim 4gb'lık emektarın bu konuya tepkisi:
1706769290665.png
 
Arkadaşlar Windows 12'nin RAM gereksinimleri belli olmuş verilen bilgiye göre Windows 12 yapay zeka yı çalıştıracağından minimum 16 GB RAM gerekiyormuş ve 16 GB RAM'in büyük bir kısmını tüketecekmiş bu yüzden 32 GB RAM öneriliyorlar.

Kaynak: Windows 12’yi herkes kullanamayacak! Oyuncu bilgisayarları bile yetersiz kalabilir! İşte yeni Windows’un RAM gereksinimi…

Haberdeki yazı.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 12 için hazırlıklar tamamlandı. Sızıntılara göre, bu yaz piyasaya sürülecek olan Windows 12'nin minimum sistem gereksinimleri ortaya çıktı. İstenilen RAM kapasitesi, Windows 12'yi çalıştırabilecek sistemleri belirledi.

Eki Görüntüle 2103579

Yapay zeka desteği geliyor!
Windows 10 ve Windows 11'in ardından gelen Windows 12, yapay zeka desteği ile dikkat çekiyor. Ancak, bu yeni özelliklerin bilgisayar sistemlerine ekstra yük getireceği düşünüldüğünde, Windows 12'nin sistem gereksinimlerinin oldukça yüksek olacağı anlaşılıyor.

Eki Görüntüle 2103580

Windows 12 RAM gereksinimi belli oldu!
Ortaya çıkan verilere göre, Windows 12'yi kullanmak için minimum 16 GB RAM belleğe ihtiyaç duyulacak. Ancak, Windows 12'den en iyi performansı alabilmek için önerilen RAM kapasitesi 32 GB olarak belirlendi.

Eki Görüntüle 2103581

Yapay zeka yeteneklerini kullanmak için sistemin en az 16 GB RAM belleği gerektirdiği ifade edilirken, bu özelliklerin 16 GB RAM'in büyük bir kısmını tüketeceği için 32 GB RAM belleğin sistemin rahat çalışması için önerildiği belirtiliyor.

Eki Görüntüle 2103582

Windows 12'nin ayrıca işlemci ve ekran kartı konusunda da yüksek standartları gerektireceği, bu nedenle yeni sürümün sadece güçlü sistemlere kurulabileceği ifade ediliyor.
Pek inandırıcı değil, ileride belli olur ama.. ben sanmıyorum ya.😆
 
A haber şu GTA hile şifrelerini darbe şifresi diye veren kanal bozuntusu değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı