Intel Core 2 Duo E6300 2 GB RAM sisteme işletim sistemi önerisi

Peki hocam bu bilgisayarla kullanabileceğim en yüksek işletim sistemi nedir?

Windows 10 akıcı olmaz ve masaüstünde bile kasar Windows 7 en güzeli eski sistemimde onu kullanıyordum anakart değiştirip Windows 10 geçmiştim ama ona rağmen Windows 7 kat kat daha iyi performans veriyordu.
 
Windows 10 akıcı olmaz ve masaüstünde bile kasar Windows 7 en güzeli eski sistemimde onu kullanıyordum anakart değiştirip Windows 10 geçmiştim ama ona rağmen Windows 7 kat kat daha iyi performans veriyordu.

Hocam peki hangi Windows 7 sürümü bilgisayarım için daha iyidir? Ayrıca Windows XP/Vista/8.1 hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Sp1 olabilir 8.1 tabletler için geliştirilmiş W7'den tek farkı arayüz (bence) Windows XP eski çoğu program desteğini sonlandırdı.
 
Merhaba, bilgisayarıma bir işletim sistemi kurmak istiyorum ancak kararsız kaldım. Bilgisayarım düşük işlemci ve RAM'e sahip ve Windows 10 kaldıramayacağını düşünüyorum. Bu bilgisayarımı internette gezinmek ve basit oyunlar oynamak amacıyla kullanacağım. Steam kullanmıyorum.

İşte sistem özelliklerim:
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo e6300.
  • RAM: 2 GB.
  • Ekran kartı: Anakarttatkini kullanıyorum. Ekran kartı almadım.

Lxle ya da wattos dağıtımını kur geç derim.
 
Hocam Linux'ta GTA: Sa oynamam imkanlı mı?

ProtonDB üzerinde Platinum olarak gözüküyor ama proton aracı Vulkan olmayan GPU'larda çok iyi sonuçlar vermeyebiliyor. Kendim öncesinde eski ekran kartım 9800GT ile Battlefront 2 oynamıştım sorunsuz. Tabii Windows'u kıyasla daha kötüydü performans. Deneyin derim. Performans sizi memnun ederse kalın. Windows 7 ve 8 gibi desteği kesilmiş bir işletim sistemi kullanmaktan iyidir.

@kayra150 hocam siz ne düşünüyorsunuz?
 
Merhaba hocam şu anda ben işletim sistemi kurma konusunda kararsız kaldım. Windows 7'de fazla Aero özelliği istemiyorum ve minimal bir sürüm istiyorum. Windows XP için MyPal diye bir tarayıcı buldum ve bu tarayıcı sayesinde birçok web sitelerini gezebilirmişim. Bilgisayarıma baktım ve 32 Bit işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. Hangi işletim sistemi benim için daha uygun?
 

Geri
Yukarı