Askeri liseler açılır mı?

Bence açılmamalı, 5 yıllık eğitim yeterli. Yıl olmuş 2024, tek füzeyle ülke yok edilebildiğine göre askerliğin 100 yıl öncesi kadar önemi olduğunu düşünmüyorum.
Askerlik her 10 yılda daha çok önem kazanıyor. Önümüzdeki 10 yıl daha da önem kazanacak. Madem askerlik önemli değil dünyanın dev ülkeleri neden sayıları yüz binleri aşan ordulara sahip ve savunma sanayileri milyar dolarları aşıyor? Koca ABD, Almanya, Japonya, Çin senin öngördüğün şeyi göremiyor mu?

Ana kıtadan uzakta güvende olan ABD'nin ordusu bile 1.4 milyon kişiyken askeri personelin önemi yok demek saçmalıktır.
 
Türkiye'de her yer tarikat dolu zaten fırsat kolluyorlar :)

İyi o zaman çok geriye gitmeye gerek yok, geçen ay tuzla piyade okulundaki olaylara göz gezdirelim, senin mantığına göre orayı da kapatalım. Hatta bırak ya ne eğitimi. Aynı Hindistan mantığı koyalım bir çubuk boyu yetişen girsin askere sorun çözülsün herkes birbiriyle kaynaşır böylece.
 
Bak sana şunu söyleyeyim askerlikle ilgii gram bilgin yok bu birincisi, ikincisi hükümet askeriyeye anarşi sağlamamalı, böyle bir durumda askeriye siyasi işlere karışması muhtemeldir, bu yüzden Tsk'nın eskiden kendine ait hastane, kurtarma ekipleri, itfaiyeleri vs vs. vardı askeriye ayrı bir devlet gibiydi ama hükümettende kopmazdı ama içinede girmezdi liseler kapatılınca maksimum 2 yıllık eğitimle böyle özel birlikler yetişmesini bekleyemezsin. Sırf vatan hainleri o okuldan çıktı diye lisede okuyanlar darbeciydi muammelesi yapmak ancak her şeyi tek düze gören birisinin ağzından çıkacak laf.
Askeriye takılsın kendi kafasında denetleyen olmasın karışan olmasın canı istediğinde yönetimi değiştirsin sonuçta silah gücü var isteye isteye olmazsa s*** s*** değil mi ? Unutma darbeyi genelkurmay yapar teröristler değil.
 
Askeriye takılsın kendi kafasında denetleyen olmasın karışan olmasın canı istediğinde yönetimi değiştirsin sonuçta silah gücü var isteye isteye olmazsa s*** s*** değil mi ? Unutma darbeyi genelkurmay yapar teröristler değil.
"Denetleyecek" makam olmasını iddia ettiğin artık her hangi makamsa, o makam koskoca ordudan daha mı iyi bilecek? Ordunun denetlenmesi gerek ama o artık hangi makamsa onu kim denetleyecek? Tek amacı ülkeden 3-5 nemalanmak olan siyasetçiler koskoca generaller üzerinde söz sahibi olacak öyle mi? Hangi siyasetçi hayatını askerliğe orduya vatana adamış bir komutandan daha iyi bilir ülkenin refahını? Darbeyi falan da savunmuyorum asla ama gelip de siyasetçileri ordudan üstün tutmak çok komik.
 
Askeriye takılsın kendi kafasında denetleyen olmasın karışan olmasın canı istediğinde yönetimi değiştirsin sonuçta silah gücü var isteye isteye olmazsa s*** s*** değil mi? Unutma darbeyi genelkurmay yapar teröristler değil.

Bak sana ne diyorum hükümetten kopmaz ama içinede girmez, içine girersen ne olduğunu şu an anlıyoruz, istersen sana 20 30 yıl önceki tsk ile şuankini karşılaştırayım farkı gör.
 

Geri
Yukarı