Araba sürmeye nasıl alışmalı?

bevveR

Hectopat
Katılım
2 Haziran 2020
Mesajlar
52
Ehliyetimi alalı 3 hafta oldu daha öncesinde hiç tecrübem yoktu. Debriyaja ve trafiğe alıştım ama şu park etmeye ve geri geri gelmeye bir türlü alışamadım kaldırama adam gibi yanaşamıyorum. 19 yaşında bir delikanlı olarak bu durum beni üzüyor aptal olduğumu düşünüyorum. Park etmenin bir tüyosu var mıdır? Ve aranızda geçmişte benim gibi sıkıntı çekenler var mı? (Arabama binen tedirgin oluyor 🥹)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam boş yolda paso sürmek ile allışılıyor. Ben öyle yaptım. Bomboş yollarda ehliyeti yeni almış şeklim ile süre süre alıştım. En son 150km hız ile ralli gibi parkur yapıyordum yollarda bildiğiniz :D
 
Aynaları iyi kullanmak lazım. Park ederken aynaları aşağı indirmek alışana kadar kolaylık sağlar. Henüz yeni olduğunuz için arabanın ebatlarını kestirmekte zorlanabilirsiniz, oldukça normal. Bu da park ederken alışana kadar zorluk çıkarabilir. Aptallıkla alakası yok yani :D Zamanla, alıştıkça düzelir yani merak etmeyin.

Hocam boş yolda paso sürmek ile allışılıyor. Ben öyle yaptım. Bomboş yollarda ehliyeti yeni almış şeklim ile süre süre alıştım. En son 150km hız ile ralli gibi parkur yapıyordum yollarda bildiğiniz :D
O kadarına da gerek yok sanki 🤔
 
Aynaları iyi kullanmak lazım. Park ederken aynaları aşağı indirmek alışana kadar kolaylık sağlar. Henüz yeni olduğunuz için arabanın ebatlarını kestirmekte zorlanabilirsiniz, oldukça normal. Bu da park ederken alışana kadar zorluk çıkarabilir. Aptallıkla alakası yok yani :D zamanla, alıştıkça düzelir yani merak etmeyin.

O kadarına da gerek yok sanki 🤔

Hocam tatil yerleri genelde boş olur o tarz boş yollarda sürmek lazım. Öbür türlü eziyet oluyor yeni ehliyet almış kişilere trafik.
 
Tamamen pratik. Zamanla alışacağının bilincinde ol. Arkandakiler 1dk bekleyiversin bir şey olmaz, stres olup vazgeçme parktan. Birkaç ay sonra sıkıntı çekmeyeceksin hiçbir şekilde. Haftada birkaç kere paralel park yapmaya alış. Özellikle alışık olmadığın durumlarda.
 
Ehliyetimi alalı 3 hafta oldu daha öncesinde hiç tecrübem yoktu. Debriyaja ve trafiğe alıştım ama şu park etmeye ve geri geri gelmeye bir türlü alışamadım kaldırama adam gibi yanaşamıyorum. 19 yaşında bir delikanlı olarak bu durum beni üzüyor aptal olduğumu düşünüyorum. Park etmenin bir tüyosu var mıdır? Ve aranızda geçmişte benim gibi sıkıntı çekenler var mı? (arabama binen tedirgin oluyor 🥹)

Tek tüyo bolca çalışmak. Yakınınızda illakı eğitim güzergahı vardır oradaki park alanlarını kullanabilirsiniz.
 
Sürdükçe alışacağın bir şey bu başlarda normal. Bir süre sonra nefes alıp vermek gibi düşünmeden yapacaksın. Boş vakitlerde sürekli sür kaldırıma sürekli dur kalk yaparak yanaşmaya çalış mesafeni ölç.
 
Ortalama bir yıl içinde trafiğe alışıp ve o söylediğin problemlerin artık kalmadığını fark edeceksin. Yapacağın şey bolca pratik yapmak olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı