Moderatör Skandalı ve Ayrılma Kararım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ShadYaqz

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2015
Mesajlar
4.580
Çözümler
2
Selam herkese, dün tam olarak başlıkta da okumuş olduğunuz gibi "skandal" bir ceza yemiş bulunmaktayım, bu cezanın özelliği ise benden kaynaklanan değil, aksine moderatörden kaynaklanan bir ceza! "Nasıl yani" diye soracaksınız, bir arkadaşa sistem toplama konusunda yardım ederken başka bir şahısla gereksiz bir gerginlik yaşadım, bu sırada çok kısa bir süre sonra "Türkçe kurallarına uymayan mesaj" diye bir ceza yediğimi gördüm ve şok oldum, çünkü ben sadece bu platformda değil tüm yazılarımda muazzam dikkat gösteren birisiyim ve yazdığım şeyi en az 1 kez okurum. Neyse hangi mesajmış diyerek linke tıkladım, "algılayamıyorsun" kelimesinin başka bir yetkili tarafından -hangi akla hizmetse bilmiyorum- "algılaya mı yorsun" şeklinde değiştirildiğini ve akabinde ceza atıldığını fark ettim.

Şimdi diyeceksiniz "Gözünden kaçmıştır, neden öyle bir şey yapsınlar" ama gerçekten de öyle değil. Benim gerek buradaki mesajlarımda gerek diğer platformlardaki on binlerce mesajımda bir tane yazım hatası bulamazsınız, böyle alışmışım ve her ne kadar bu konuda kendimden çok emin olsam da yazdığımı okumadan geçmem, o mesajı da okuduğuma ve "algılaya mı yorsun" gibi aptalca bir şey yazmadığıma %100 eminim. Bu cezayı veren yetkilinin açıklanmasını ve neden böyle bir şeye kalkıştığını açıklamasını istiyorum, büyük ihtimalle bana değil ona inanacağınızı düşündüğü için gayet rahat bir şekilde örtbas edilecektir.

Tartıştığım kişiye gelince; şahıs hemen hemen her mesajında Türkçe kurallarına uymayan mesaj atmasına rağmen ceza almazken/uyarılmazken bana böyle bir komplo kurulması şaşırtıcı değil. Ayrıca mesajımı yanlış hale getiren kişi -her kim ise- alıntıdaki halini de bozmayı unutmuş, arkadaşın alıntıladığı mesajımda normal hali yazıyor. Alıntılayan kişinin benim yazım yanlışımı düzenlemeyeceğine eminim çünkü her şeyi bodoslama alıntılayan birisi kendisi. Ve orada da benim aslında mesajı "algılaya mı yorsun" diye yazmadığım ortada.

İlgili mesaj:

1.jpg


Hatta @brkdnmz @Kaan Adem Denge kişileri de oradaydı ve mesajları anlık olarak okuyorlardı, benim ne şekilde yazdığım muhakkak onların da dikkatinden kaçmamıştır diye düşünüyorum.

Bunun üzerine skandal ceza:

2.jpg


Şimdi sorun şu, ben cezayı hak etmiş olsam eşek gibi beklerim dolmasını ve ceza yediğim zaman da hep böyle oldu bu durum. Fakat bu beni o kadar kötü etkiledi ki inanamadım, cezanın bitmesini ve bunları yazmayı zor bekledim. Ayrıca tartıştığım şahıs kesinlikle Türkçe kurallarına uymayan mesaj veya herhangi bir sebepten ceza almamış, küstahça yazmaya devam etmiştir.

3.jpg


Şimdi bu mesaj Türkçe kurallarına uyuyor mu? Daha da önemlisi "Uygunsuz Üslup" adını verdiğimiz durum yok mu? Adam bana "Rahatsız mısın" yazıyor -hatta yazamıyor- ve bu işten nasıl sıyrılabiliyor?

Uzun lafın kısası kimseyi kötüleme veya nefret kusma amacı gütmüyorum fakat bir açıklama bekliyorum. Ceza alıp almaması bir yana nasıl bana böyle bir komplo kurulur, onu öğrenmek istiyorum.

Bu olay beni kötü etkiledi, ben aranızdan kalıcı olarak ayrılmaya karar verdim. İyi kötü faydam dokunduysa ne mutlu bana. Tek demek istediğim şey Technopat gibi güzel bir oluşumu yanlış ellere emanet etmeyin, sonra gerçekten üzücü sonuçlar doğurabilir. Biz gideriz yerimiz dolar ama lekeler leke olarak kalacaktır.

Kalın sağlıcakla.
 
Son düzenleme:
Gerçekten de skandal. Ekrana boş boş baktım nasıl olur diye. Olayın Türkçe ve moderatör görevlerine yeteri kadar hakim olunmaması nedeniyle gerçekleştiğine emin olabilirsiniz. Bahsettiğiniz üzere art niyet taşıyan bir durum yok, konu genel olarak denetimden geçmediğinden olayı bu şekilde anlamanız da gayet normal. İşlemi yapan moderatörümüzü bu konuda uyardık. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Uyarı puanınız silinmiş ve konuya gereken denetim yapılmıştır.
 
Yanlışlıkla verilmiş bir ceza dolayısıyla forumu bırakıyorsanız koca egonuzla hiç kayıt olmasaymışsınız daha iyiymiş...

Kesinlikle katilmiyorum. Cok sig bakiyorsunuz. İnsanlarin prensipleri olabilir. Cok dikkat ettikleri seyler. Takintilari olabilir.
Yanlis yazan ve anlatimi bozuk konusmalar yapanlardan nefret ediyor olabilir.
Ben arkadasin halini anlayabiliyorum. Sizin boyle bir durumunuz yok diye bu kadar kor bir yorum yapamazsiniz.
Sert ve kirici bir yazi olduysa kusura bakmayin. Amacim tabi ki de oyle bir sey degil.
 
Benim de gördüğüm kadarıyla kurallara gayet uyabilen bir arkadaşsınız. Ama böyle olabilecek basit bir sorun yüzünden rest çekmek yaķışmaz size.

Bana göre siz, Technopat/ Sosyal'e moderatör olabilecek bir kişisiniz. (Daha çok düzgün Türkçe yazım şeklinizden dolayı.)
Bu durumda kolay mı öyle çekip gitmek :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı