Ücretsiz Virüs Programı Önerisi

FantastikTürk

Megapat
Katılım
11 Aralık 2016
Mesajlar
8.870
Makaleler
7
Çözümler
23
Konuya gelelim, bana ücretsiz ve güvenli bir virüs programı lazım. Eset Smart Security 10 kullanıyordum yalnız korsandı. Korsan kullanmak istemediğim için en az Eset kadar sağlam bir virüs programı lazım. Önerileriniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iyi şekilde yapılandırılmış Comodo öneriyorum lakin bunu yapmak için biraz bilgi gerekli. Comodo dışında Avast önerebilirim lakin sistemde sorun yaratabiliyor. Benim şahsi tavsiyem konfigüre edilmiş Comodo İnternet Security.
 
@Murat5038 Murat hocam şu Sosyal'de çoğu yazdıklarınıza %100 katılıyorum lakin şu Eset konusunda bir anlaşamadık. Bana göre Eset, Norton, Bitdefander ile aynı seviyede bir anti-virüstür (ZeroDay koruması ikisinden de ileridedir). Lakin İş İnternet Secturtiy kısmına geldiğinde size katılırım. Çünkü Eset'in Hips ve Firewall koruması rakiplerinin çok gerisinde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana göre Eset, Norton, Bitdefander ile aynı seviyede bir anti-virüstür
İlk çıktığı zamanlarda evet. Ancak şuan benzerlerinden geride. Ücretsizlere en yakın AV'dir gözümde.
ZeroDay koruması ikisinden de ileridedir
Onda yanılıyorsun işte :) Zeroday tespitinde evet yeterli derecede ama diğerlerinden üstün değil orta derecede seyrediyor. HIPS'in ağ saldırısı, zehirlenmesi gibi uyarıların verme sebebi kırk yılda bir doğru söyler mantığıyla neredeyse en ufak şüphede zararlı tanımladığından zero day'leri de yakalayabiliyor. Kendi virüs analistlerine de bu uyarılar gittiğinden onlar hangileri doğru diye onaylayıp zararsızları zararsız diye verisi kimliklerine ekliyorlar zaman tanımlı olarak :) O yüzden tanımlaması iyi denilebilir derecede.

Çünkü Eset'in Hips ve Firewall koruması rakiplerinin çok gerisinde.
Tespitte tam tersi ama doğru tanımlama da evet yetersiz derecede.
 
Dediğim gibi Hips ve Firewall konusunda geride görüyorum lakin, her gün ortalama 100-200 arası zero day incelediğim için Eset'i Bidefander ve Norton'dan ilerede görüyorum. Kaspersky'dan geride o ayrı konu.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı