Altta yazan yoruma aldanma kullanım aşamalarını okumadan kullanmaya çalışıp sonradan çalışmadı diye çocukça davranıyor yazan kişi.
Kullanmak için öncelikle monitörünün Hz değeri önemli. Ardından da FPS'ini limtilemen gerekiyor. FPS limitlemek için
RivaTuner programını kullanabilirsin. Buradan dilersen uygulama ekleyerek FPS limiti koyabiliyorsun. RivaTuner üzerinden Setup'a girip en altta yer alan "async" seçeneğini "NVIDIA Reflex" olarak değiştirmeyi unutma.
Örnekten yola çıkarak kullanımını açıklayacağım. Örneğin 60Hz bir ekranın var. İstediğin oyunda 47FPS alıyorsun. Ekran kartının kullanım oranı 90% üzerinde ancak VRAM kullanımında boşluk var. Yani 2 GB VRAM'a sahip 1050'de örneğin sadece 1GB'ını kullanıyorsun, bu nokta oldukça önemli. Bu aşamada FPS limitleyici ile FPS'ini 30'a limitlemen gerekiyor. Ardından da 2X seçeneğini seçenerek ve scaling type "off" yaparak programı ayarlıyorsun.
Bunu yaptıktan sonra oyununu borderless windowed ya da windowed moda alman gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra oyun pencerene dönerek alt+CTRL+s tuş kısa yolu ile programı aktif hale getiriyorsun ve sol üst köşede solda sınırladığın FPS değeri sağda ise Frame Generation ile yükseltilen FPS değerini görüyorsun.
Limitlediğin FPS değeri mouse hareketlerini de bu FPS'e kilitliyor bu nedenle eğer 60Hz bir ekranın varsa mouse hareketlerini fazla kullanmayacağın oyunlarda ya da Controller ile kullanmanı tavsiye ederim. Bundan kastım shooter oyunlarındaki mouse hareketleri değil, envanter düzenleme veya strateji gibi seçeneklere tıklama gerektiren mouse hareketleri. Oyun dışı amaçlarda örneğin filmler gibi hala kullanabilirsin. Sorun olursa da yazabilirsin.
Oyunlarda performans sorunu yaşayabilirsin çünkü kullanımı VRAM kullanımını arttırıyor ve 2 GB VRAM oldukça az. Ancak çözünürlük düşürerek sorunsuz kullanabilirsin.