Creatin saç dökülmesi yapar mı?

Vanga28

Hectopat
Katılım
31 Mart 2022
Mesajlar
1.208
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç gündür araştırıyorum bilimsel olarak dökmez ama dht yi arttırıyor genetikte varsa hızlandırır diyenler var ama yorumlara bakıyorum çok fazla saçım döküldü diyen var kullanan arkadaşlara soruyorum saçınıza olumsuz bir etkisi oldu mu?
 
Birkaç gündür araştırıyorum bilimsel olarak dökmez ama dht yi arttırıyor genetikte varsa hızlandırır diyenler var ama yorumlara bakıyorum çok fazla saçım döküldü diyen var kullanan arkadaşlara soruyorum saçınıza olumsuz bir etkisi oldu mu?

Saçımda bir dökülme vb bir şey olmadı ama kişiden kişiye değişir herhalde.
 
Hangi marka kullandin?

Proteinocean kullandım
Ama bir akrabam Proteinocean HIQ ve bir marka daha vardı ismini hatırlamıyorum bunları kullandı saç dökülmedi vb bir şey olmadı
Ama bizde dökülmedi sende daha değişik etkileri olabilir ben başımdan geçenleri anlatdım hocam sana kesin kullan saçını dökmez vb etkısı olmaz diyemem çünkü bilmiyorum.
@cinar_yasarrr hocamdan yardım alabilirsin
 
Saç dökmesi yapmaz. On yıllardır vâr olan bir takviye ve üzerine yüzlerce deney yapıldı, herhangi bir saç dökmesi çıkmadı.

Fakat genetiğinizde saç dökülmesi zaten var ise süreci hızlandırma ihtimali olabilir.

Protein Ocean en ucuza satan marka güvenilir olarak. HIQ hem pahalı hem de kutusundan dolayı topaklanma yapıyor. MySupplement ekşi bir tadı var hafiften.
 
Aynı başlığı 2 ay önce falan açmıştım ortalama 1 ay falan kullandım saçımın önleri açılmaya başladı sabah yastığmın üstü saç doluyor. İlk defa kullanacağım diye kaliteli bir şey olsun diye HIQ aldım. Simdi daha kutu bitmedi kaldırdım, kullanmayı bıraktım genetik olarak baba ya da anne tarafında az biraz kellik varsa bile hemen dökülmeyi arttırıyor anne baba tarafının saçı gürse kullan sıkıntı olmaz gibi ama az biraz kellik varsa genetiğinde etkisini illa gösterir pişman olursun benim gibi.
 
Genetik olarak kellik yok ama yinede bu saç mevzusu can sıkıyor doğal devam edip creatin kullanıp kullanmama konusunda kararsızım.
 
Arkadaşların dediği gibi, süreci hızlandırma olmasının bir ihtimali var. Bu yanlış anlaşılmamalı, eğer saç dökülme probleminiz yoksa, Kreatin saç dökmez. Bu defalarca bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.

Şunu da düşünmelisiniz. Kreatin, DHT'yi artırabilir fakat spor yapmak da DHT'yi artırır. O yüzden saç dökülmeniz varsa, bunu engelleyebileceğinizi zaten sanmıyorum.

 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı