i5-13400F işlemci yükte 100 dereceye çıkıyor

judaskin9090

Femtopat
Katılım
7 Ağustos 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32 GB
Anakart
PRO H-610M-E MSİ
Bilgisayarı 5 ay önce aldım, başlangıçta problem yoktu fakat şimdilerde CPU çok ısınıyor. Hiçbir şey yapmazken 75-80 dereceler herhangi bir şey oynarken de 100 dereceyi buluyor. Sebebi nedir?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-08-25 221609.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-25 221609.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Stres testi yaparken HWINFO64 ile izlerseniz ve SS atarsanız daha iyi yardimci olabiliriz. i5 13600K işlemcimde voltaj dengesizligi vardi değişime yolladim gelmesini bekliyorum, belki sizinki de oyle bir şeydir.
 
Stres testi yaparken HWiNFO64 ile izlerseniz ve SS atarsanız daha iyi yardimci olabiliriz. i5 13600K işlemcimde voltaj dengesizligi vardi değişime yolladim gelmesini bekliyorum, belki sizinki de oyle bir şeydir.

Hocam işlemciniz konusunda bir bilgim yok arkadaşın dediği gibi temizinden değiştirin ya da teknik servise götürün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemciniz konusunda bir bilgim yok arkadaşın dediği gibi temizinden değiştirin ya da teknik servise götürün.

Benim de browser açarken 80 dereceye çıkıyordu, Z790 anakartım ve Arctic 34 Duo sogutucum olmasına ragmen. Kafam kadar MOSFET ve sogutucuyla warzonu 85 derecede oynuyordum. Intel'in bu yılki işlemci sorunları cok cektirdi bize.
 
Benim de browser açarken 80 dereceye çıkıyordu, Z790 anakartım ve Arctic 34 Duo sogutucum olmasına ragmen. Kafam kadar MOSFET ve sogutucuyla warzonu 85 derecede oynuyordum. Intel'in bu yılki işlemcileri cok cektirdi bize.

Hocam Intel'le ilgili kronik bir şey olduğunu duymuştum bir ara. Sıcaklık değerleriniz çok anormal.
 
Hocam Intel'le ilgili kronik bir şey olduğunu duymuştum bir ara. Sıcaklık değerleriniz çok anormal.

Yaklaşık bir yıldır var bu sorun, son 6 aydır iyice fazlalasti. Intel artik insanların evinin kapısına gelip işlemciyi alıyor iade için kabullendiler yani. Yeni stok işlemcilerde oyle bir sorun yok sanırsam fakat eski stoklarda voltaj stabilizasyonu ve silikon kalitesi açısından buyuk eksiklikler var. 1.6 volt gittigini bilirim benim işlemciye.

Ha genelde i5 13600k ve sonrası için var bu sorun, i3 14100 veya i5 12100 falan gayet iyi durumdalar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı