2023'te daha iyi bir ülke olabilir miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum Lozan'da belli bir bitiş tarihi yok. Hedef olarak umarım ekonomi açısından tutturulur hedefler. Şu anki ekonomik durum pek parlak değil ama siyasetçilerin de işi bu değil mi zaten, var olan durumu değiştirip iyi hale getirmek de, kötü hale getirmekte ellerinde.
 
2023'de madenlerimizi falan çıkarabilecekmişiz. Biliyorsunuz bor çok değerli. Bir de boğazdan geçen gemileri denetleyebilecekmişiz. Ve dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri olacakmışız.
Şuanda zaten boru çıkartabiliyoruz ve hatta dış ülkelere satıp işlenmiş halini daha pahalı bir şekilde geri alıyoruz. (Yani boru çıkartmak kadar işlemek de önemli.) Boğazlardan geçen gemilere gelirsek bildiğim kadarıyla bu olay Montrö sözleşmesi ile ilgili.
 
İlk önce şunu söylüyorum. Lozan bitmiyor. Kuralları okursanız, 2023'te bitiyor diye bir şey yok. Öyle her şeye inanmayın. Biraz araştırın. Ortada çok yalan haber var.
Bırak iyi olmamızı daha kötü olmayalım da.
 
Verebileceğim en iyi cevap: "?! :LOL::LOL:" Biz neyiz ki ya? Kimsenin bizi kıskandığı falan yok, 2023'te de hiçbir şey olacağı yok. "Başbakanımız" Türkçeyi bilmiyor daha. "Başbakanımız"a vurgu yapmadım, sadece bir örnek, onlarcasından bir tanesi.
 
Son düzenleme:
Bir de boğazdan geçen gemileri denetleyebilecekmişiz.
Eğer ki "Kanal İstanbul" olursa geçen gemileri rahatça denetleyebiliriz.

Ayrıca Lozan hiçbir zaman bitmeyecektir, zira antlaşmaların belirli bir süresi yoktur. Ben 2023'de pek bir şey beklemiyorum zira başımızdakiler 2023'e kadar ülkeyi sömürecektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı