WD blue veya green alabilirsin. Seagate olarak Firecuda ve Barracuda'yı çok duydum ama özelliklerini bilmiyorum. HDD depolamalarında bir yedek almayı ihmal etmeyin.Standart bir kullanıcıyım ancak kayıt aldığım videoları depolamak istiyorum. Bunun için 6TB veya 8TB HDD lazım. Standart kullanım için hangi HDD'yi tercih etmeliyim? Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Arşiv tarzı şeyler için genellikle HDD alınıyor diye biliyorum. Tabii ki her ürünün riski olabilir ancak sadece arşiv yapmak için yüksek depolama alanına sahip SSD almak istemiyorum.
Firecuda ve Barracuda kişisel depolama için genellikle kullanılan disklermiş.WD blue veya green alabilirsin. Seagate olarak Firecuda ve Barracuda'yı çok duydum ama özelliklerini bilmiyorum. HDD depolamalarında bir yedek almayı ihmal etmeyin.
Ucuz SSD'ler genelde yavaş oluyor. Arkadaş sadece yedekleme için kullanacaksa mantıklı ama aktif bir şekilde yüksek hız istiyorsa yetersiz kalabilir.Eskiden öyleydi SSD'nin pahalı olduğu dönemlerdi.
Disk fiyatları.
1TB mekanik disk şu sıralar 1000TL
1TB SSD (SATA3 veya NVMe olabilir) 1500TL-2000TL
İki katı gibi görünebilir ama fark eskiden uçurumdu.
Benimki naçizane tavsiye. Mekanik disk bir yerden düşse kafa atıyor, saklama koşulları iyi olacak...
1+1.5TB mekanik diskim var şimdi onların da içindekileri eleyip bir yerlere sığdırıp elden çıkartacağım.
Firecuda ve Barracuda kişisel depolama için genellikle kullanılan disklermiş.
Ucuz SSD'ler genelde yavaş oluyor. Arkadaş sadece yedekleme için kullanacaksa mantıklı ama aktif bir şekilde yüksek hız istiyorsa yetersiz kalabilir.
FireCuda ve Barracuda kişisel depolama için genellikle kullanılan disklermiş.
Ucuz SSD'ler genelde yavaş oluyor. Arkadaş sadece yedekleme için kullanacaksa mantıklı ama aktif bir şekilde yüksek hız istiyorsa yetersiz kalabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.