iPhone 11'de hat takınca "servis yok" uyarısı veriyor

fraat_b

Centipat
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Cihazı 1 ay önce aldım ve aldığımda fiziksel SIM açılmamıştı, ben açtım. Geçen günlerde hat takarken bir baktım servis yok demeye başladı. BTK ile iletişime geçtim bana hala 90 gün sürem olduğunu, IMEI ile alakalı bir sorunum olmadığını söylediler. Operatörünüz ile görüşün dediler demesine de, SIM kartımı 4 farklı Android cihaz ve başka bir iPhone cihazda denedim. Hepsinde çalıştı ama kendi hattım dışında iki farklı hat taktım kendi cihazıma ve benim cihaz hepsinde servis yok dedi.
Cihaza restore attım, ağ ayarlarını da sıfırladım ama hala herhangi bir hat takınca "servis yok" diyor. Hat olmadığı zaman SIM yok diyor ama o yüzden baseband olmayabilir gibi bir his var. Telefoncular ESIM geç dedi ama şimdi eğer çözülebilir bir sorunsa ESIM'in süresini boşa harcamak istemiyorum. Yıl sonuna kadar idare etmeli bu cihaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam klon IMEI tespit edilince de belli bir süre veriyorlar diye biliyordum ama bir arkadaşımın direkt kapandı.

Büyük bir ihtimalle aynı IMEI yazılı olan diğer cihaz şebekede kaldı ve arkadaşınız şebekeden atıldı.

DFU moddan denemedim ama 3uTools aracığıyla Firmware attım faydası olmadı
Hocam E-SIM denemekten başka çare yok gibi, ama ben deneyin demiyorum.

Kararı size kalmış, sonra kardeşim senin yüzünden böyle oldu olmasın çünkü emin değilim.

@fraat_b hocam söylemeyi unuttum, Apple her güncelleme ile baseband FW sürümünü yükseltir, shsh kaydı ile eski iOS sürümüne dönülse bile FW güncel kalır.

Gelecek bir sistem güncellemesi ile bir ihtimal düzelme olasılığı var, ama sorun neyden kaynaklanıyor bu önemli.

Telefon yakın zamanda darbe almadı değil mi?
 
Son düzenleme:
Konuyu hortlatıcam ama, arkadaşımın cihazıda TR'den alınma 3 yıllık bu ara durduk yere şebeke gidiyor diyor. Bugün denk geldim SIM takılı olmasına rağmen şebeke yok aranıyor gözüküyor. SIM kartı söktüm taktım, telefonu kapatıp açtım. Çözüm yolu bilen var mı?
 
Konuyu hortlatıcam ama, arkadaşımın cihazıda TR'den alınma 3 yıllık bu ara durduk yere şebeke gidiyor diyor. Bugün denk geldim SIM takılı olmasına rağmen şebeke yok aranıyor gözüküyor. SIM kartı söktüm taktım, telefonu kapatıp açtım. Çözüm yolu bilen var mı?
Aynı sim kartı başka telefonda deneyin aynı sorun o telefonda da oluyorsa . Arkadaşınızın telefonuna başka bir sim takıp onu deneyin. Sorunun nerede olduğunu bulmanız için fikir sahibi olursunuz.
 
Aynı sorun bende var. Telefonu yurt dışından sıfır aldım. Önce esim kullandım hiç sıkıntı yoktu. Süre bitince fiziksel sime geçtim. Birkaç gün kullandım. Hatta BTK'den 120 gün kaldı diye mesaj da geldi. Sonra kullanıcı hesabı değiştireceğim diye telefonu sıfırladım. Ondan sonra servis yok hatası almaya başladım. Arada bir Wi-Fi arama çalışıyor o kadar. Turkcell'e gittim bizden değil dediler. BTK'yı aradım bizden değil dediler. Apple'ı aradım operatör ile konuşun dediler. SIM kart başka telefonda çalışıyor sadece IPhone'da çalışmıyor. Başka SIM kartlar da çalışmıyor. Daha sonra birisi dedi ki önce esim kullandın diye olmuştur yeni yılda düzelir. Yeni yıl geldi hala değişiklik yok. Esim muhtemelen çalışacak fizikselde sıkıntı var. Servise gideceğim.

Konuyu takip edenler vardır diye yazıyorum. Benim telefonum açıldı. Şu an çalışıyor. Hiçbir şey yapmadım kendi kendine bir anda açıldı.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı