AH IPS vs IPS

Tam istediğiniz gibi hocam buyurun:
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-21-5-vp228te-full-hd-1ms-gaming-monitor.html
Hem 1 ms, hem 100.000.000:1 kontrast, 1ms tepki vivid pixel (kalite artırıcı), flicker-free (mavi ışık filtresi) var ve sadece 500 TL.
Umarım işinizi görür.
Teşekkürler o monitörü biliyorum ama renkleri sanırım VX229H gibi iyi değil. Bir de 1 ms olması şart değil 5 de olabilir.
Bu arada sorularıma cevap verecek var mı?
 
VX229H adlı monitör hakkında kimse iyi-kötü yorum yazmadı . Ayrıca monitörlerde bulunan hoparlörler 1 W veya 2 W olsa ne değişiyor?
 
Akşam 5 gibi ayrıntılı cevap vereceğim.

Mavi ışık filtresi neredeyse her monitörde olur. Aslında sadece mavi rengi azaltan basit bir ayar. Önemli olan düşük mavi ışık sertifikasının olup olmaması, yani zararlı mavi ışık vermiyorsa ya da azaltılmışsa sertifikalı oluyor. TN panellerde genelde bu sertifika olmuyor, hay 1 ms'yeniz batsın. Ayrıca dinamik kontrastı dikkate almayın. Statik kontrast, yani gerçek kontrastı dikkate alın. VA hariç hepsi genelde 1000:1 oluyor, VA paneller ise genelde 3000:1 oluyor. Ancak DLED, yani doğrudan arka aydınlatmalı ise VA olmasa bile mega kontrast seviyelerine 6000:1 gibi olabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı