Logitech G29 Direksiyon Seti İncelemesi - G29 vs G27

Ürün piyasaya çıkalı biraz zaman geçti ancak fiyatları nedeniyle inceleme fırsatını şuan buluyorum.
Öncesinde G27 model direksiyon setini de kullanmış olduğum için güzel bir karşılaştırmasını da yapacağız.

Zaten herkes 900 derece dönüş açısına sahip olduğunu - 6 + geri vites ve debriyaj pedalına sahip olduğunu biliyor. Deneyimlerimden - fiyatından bahsetmek istiyorum.

Normalde G27 direksiyon seti 1100 - 1250TL civarı fiyatlara çok rahat bulunuyordu ve yüksek fiyatlardı bunlar.
Logitech yeni modelde ek olarak simit üzerindeki tuşları değiştirmiş. Fren pedalını sertleştirip vitesten düğmeleri almış ve devir göstergesi koymuş hepsi bu. Fiyata gelecek olursak şuan sıfır olarak 1600 seviyelerinde.

PS4 uyumlu geliyor bildiğiniz üzre, PC için kulanacaklar devir göstergesinin üzerindeki tuşu sola çekip PS3 moduna alabiliyorlar. Mavi butonlar yapı itibariyle güçsüz görünüyor, ancak algılamada bir problem yok.
Sağ alttaki start butonu güzel bir ayrıntı olmuş ancak plastik olması, kırmızı dönen parçanın kalitesiz hissiyatı rahatsız etti. Metal buton koysalar çok hoş olurdu.
Bunun dışında direksiyon aynı direksiyon, mavi çizgisi falan önemsiz detaylar :) Tek artı start butonu ve PS4 uyumu. Ki PS4 uyumlu olmazsa zaten satamaz, bunu bir artı olarak da saymıyorum.

bf55ea1e-a91f-45f9-9b43-804fa8d36be8.jpg


Pedala gelecek olursak frende kullanılan yay değişmiş, frenin son kavrama noktası da daraltılmış.
Daha gerçekçi olmuş mu? Evet daha gerçekçi olmuş ancak büyük bir gelişme değil. Sadece yay değişmiş :)

ee2841f7-d846-4807-9c35-160c929a3f1f.jpg


Vites yine birebir aynı vites, birebir aynı plastik, geçişler ve tepkiler birebir aynı. Yalnızca butonlar çıkartılmış. Eski butonlu hali çok daha iyiydi bana sorarsanız, bir sürü fonksiyon atıyorduk.

ea4bcbaf-531e-4a2a-b49b-b7ea88f0a01d.jpg



G27 ve G29'da kullanılan kasa kısmı da aynı arkadaşlar, tepkiler birebir aynı. TrustMaster marka bir direksiyon seti kullandıktan sonra motor tepkilerini beğenmedim ancak normal bir vatandaşın oldukça hoşuna gidecektir :)

İkinci el piyasasında ise vites dahil olmak üzere faturalı garantili şekilde 1100TL'ye rahatlıkla bulunabiliyor.
Zorlarsanız 940'a da bulabiliyorsunuz nadir de olsa temiz bir şekilde.

Sıfır fiyatını hak ediyor mu? Kesinlikle hayır, çok pahalı!
İkinci el fiyatını hak ediyor mu? Kesinlikle hayır, çok pahalı! Tek el olmaktan kaynaklı tabi.


Kısacası önermiyorum arkadaşlar :) Çok paranız yoksa almayın, tüm parasını buna harcayacak arkadaşlar daha faydalı şeylere harcasın parasını. Bu fiyat çok fazla maalesef.

7ab817c9-2359-4e71-baad-f803ce037920.jpg
39646cfd-8327-4e3a-af0a-cdc6d9b1b4c7.jpg
6fdfe969-2d00-4c45-9b70-7793575fc913.jpg
 
Son düzenleme:
Unutmadan Letgo üzerinde de birçok dolandırıcı - çalıntı - faturasız mal geziniyor arkadaşlar.
1500'e GTX1080 satan sözde polis bir arkadaş vardı, hiç ihtimal vermediğim için ağzını yokladım.
GET ilanı kabul etmeyip "Parayı yolla, kargolarım" faslına gelmeye çalışıyordu. Şikayet edip engelledim.

Recep Abi'nin de bisikleti çalınıp, Letgo üzerinden satılmaya çalışılırken yakayı ele vermişlerdi zaten birkaç önce, bilenler bilir. Çok kontrolsüz bir platform. 2. el G29 alacaklar elden alsın mutlaka.

Git gide direksiyon kurduna dönüşüyorsun galiba:)
Bu sıra Recep Abi bile kurt benzetmesi yapıyor bana :) Alım satımı kolay olduğu için direksiyonu seçtim.
 
Sahibinden sitesinde de dolandırıcı oldukça çok, GET üzerinden alışveriş Letgo sitesinde de yapılıyor mu? Letgo üzerinden daha önce hiç alışveriş yapmadım. Sahibinden üzerinden ise mutlaka GET'li ürün tercih edilmeli.

Direksiyon alım satımında başarılar. Taklaya gelmemen dileğiyle.
 
Letgo uygulamasında - web sayfasında denetim bile yok. Korkuyorum ki yakında başka şeylerin satışı bu alan üzerinden gerçekleştirilecek. Durum o kadar vahim.
Recep Abi'nin bisikletinin çalınması olayındaki yorumu da bu şekilde ; "Sahte profiller ile önüne gelenin ilan açtığı Letgo'nun bu başarıdaki rolü de inkar edilemez (!)"

Bir BilgisayarKurdu kolay kolay taklaya gelmez diye umuyorum :)
 
İnceleme güzel olmuş (kötü mü olacaktı sanki hey Allah'ım bu aralar pek iyi değilim idare edin.), yalnız anlamadığım bir nokta o kadar fazla 1070 kutusunu ne yapıyorsunuz acaba? :D

Bir BilgisayarKurdu kolay kolay taklaya gelmez diye umuyorum :)
Ülkemizin profesörlerini dolandıran çok yetenekli insanlarımız var yani, hırsızlıktan girdiği hapisaneyi soyanlar falan. :D Dikkatli değil, aşırı dikkatli olmak lazım.
 
Hırsızlıktan girdiği hapishaneyi soyan kişiyi geçenlerde duydum :) Ya aslında haklısın bu kadar özgüven iyi değil. Bazen satıcı kişinin kılığına, kıyafetine, aile yapısına, buluşmaya hangi arabaya geldiğine göre esnetebiliyoruz kuralları. Ben bile bu kadar güvenli biçimde satarken aklıma son dakika şeytan girse hikayeyi kusursuz bir dolandırıcılık hikayesine çevirebilirim, temkinli olmak lazım katılıyorum sana sonuna kadar.

1070 kutuları iş amaçlı topladığımız sistemler için, kutulara hasta olduğum için saklıyorum. Arka plana onları koydum satış gereği. Mutfak musluğunun yanında çekince satamıyorsun o direksiyonu :)

Letgo'daki bazı arkadaşlar iki mesajıyla ne mal olduğunu belli ediyor. :)
1500TL'ye sözde GTX1080 satan vardı. Eleman haritada otomatik konumunu belirlemiş farkında değil. Konumu İstanbul ancak Hakkari'de polislik yaptığını iddia ediyor. Ben de inadına demez miyim ; "Aaaa ne güzel ben de Hakkari'de yaşıyorum, hemen akşam yapalım şu işi". O an çözüldü zaten :)
 
Vallahi kutular bana da çok güzel gözüktü hocam şimdi yalan değil. :D @BilgisayarKurdu
Bir ara PS4 cihazımı ve oyunlarımı satarken Overwatch almaya bir arkadaş gelmişti benden. Adam oğluna alacağını söyledi ve 4.Levent'ten Bostancı'ya oyunu uygun fiyata almak için Mercedes Jipiyle geldi. Sözün bittiği yer olduğunu düşündüm. :)

Ben de inadına demez miyim ; "Aaaa ne güzel ben de Hakkari'de yaşıyorum, hemen akşam yapalım şu işi"
Gece gece güldürdün hocam. :D
 
4. Levent'den Bostancı'ya Mercedes marka jip ile gelince uyguna almayı bir yana koy, direkt olarak zarar ediyorsun zaten :)
Geçen ben de öğrenci olduğumu belirterek G29 satın alırken bankamatikte toplam bakiyemi gördü satıcı :) İçimden geçen ; "Param var ama uyuzluğuna vermiyorum, cimriyim cimri" :)
 
Kutu hastalığı bende de var ama doğru düzgün bir kutum yok. İlk bilgisayarımı aldığımda monitör, anakart kutularının hepsi duruyordu sonradan sağ olsun yeğen "Yok bunu Barbie evi yapacağım, bunu çiftlik yapacağım" derken yalan oldu kutular.

Ama güzel duruyor. (y) Hayırlı satışlar Allah daha çok versin diyelim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı