16 Mbps Hız İle Neler Yapılır?

Klarel11

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
1.557
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Biz muhtemelen TürkNet'e geçiş yapacağız. Bilirsiniz orada AKK yok en fazla 100 Mbps hız veriyorlar. Ama bizim alt yapı en fazla 16 Mbps hızı destekliyor(muş.). Haliyle üstünü görmem çok zor. En fazla 17-18 Mbps hızlara çıkarım diye düşünüyorum. Şu an bile AKK dolmadan 15-16 Mbps hızları birkaç kere gördüm ama. (D-Smart) (Paketim 16 Mbps) Bu konu hakkında da bilgi almak istiyorum. 20'nin üstüne görmem nasıl olur mesela? İlk sorum ise şuydu; 16 Mbps hız ile İnternet'te neler yapılır? Ee yıllarca AKK yüzünden 3-5 Mbps hızlara alışınca değişik gelecek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 16 Mbps kullanıyorum. Bu yıl sonunda kurtuluyorum. 35 Mbps hızına geçiş yapacağım. Doğrusu diğer ülkeler ile kıyasladık mı gülünç bir rakam farkındayım.
Her neyse 16 Mbps ile hiçbir şey olmuyor. 1 GB dosyayı yaklaşık 10 dakikada indiriyorsun. 10 dakikada inmesi için hızınızın bazen 17 Mbps olması lazım. Diğer yandan yükleme hızınızı bilmiyorum ama benim ölüm. Bir şey yüklemek imkansıza yakın. Üstelik bir video falan yükleme yapmayı düşünüyorsanız hiç düşünmeyin derim.

Yüklemeyi geçtim, artık oyunlar öyle 1 GB veya 2 GB değil. Adam akıllı oyunlar 50 GB. 50 GB indirmekte ayrı bir uğraştırıcı. İşin yoksa sabah akşam bilgisayar açık kalacak ve o sürede video falan izlenmeyecek çünkü hızınız düşüyor.
Eğer AKK kotalı alırsanız işinizi çok zor olur. AKK diye bir bela var. AKK kotanız dolunca 5 Mbps oluyor. Artık indirmek imkansıza dönüşüyor. Özellikle yüksek boyutlu bir şey indirecekseniz ay başını veya gece ikiyi beklemek lazım. İnsanı sinir eder.

Onun dışında HD kalitede video izlenebilir. Fakat diğer ülkeler 4K kalitede video izlediğini düşünürsek moral bozucu.

Kısacası moralinizi bozmak istemem ama kendim 16 Mbps kullandığım için biliyorum, işkenceden farkı yok denebilir. Belki daha iyi hız alabilirsiniz. Çünkü bizde de öyle olmuştu. Farklı şirketlere sorunca herkes farklı hız söylüyordu. Biraz araştırın. Eğer yine 16 Mbps alıyorsanız yapacak bir şey yok maalesef. Türkiye çok geride kaldı bu konuda.
 
Hocam eyvallah da. AKK yok diyorlar ya yani hep 16 Mbps hızını alacağım. Ayrıca ben oyun gibi yüksek GB şeyleri hiç indirmem. İndirdiğim en fazla boyut ISO dosyası o da 4 GB falan. Daha çok Youtube'de video, şarkı dinlerim. Alt komşular ve evde WİFİ çekilir o kadar.
 
AKK olmaması iyi. Fakat hız ciddi anlamda düşük. Fakat dediğinize göre hareket edersek yüksek boyutlu indirme yapmayacaksanız, sadece video izleyecekseniz alınabilir. AKK olmadığı için 1080p kalitede video izleyebilirsiniz. Altı komşunuz ile paylaşırsanız nasıl olur bilmiyorum. Örnek verecek olursak bilgisayar ve telefondan aynı anda video izlersek 720p kalitede zar zor yükleniyor. Alt komşunuzun nasıl kullanacağına bağlı olarak değişir. Eğer alt komşunuz fazla kullanmayacaksa olabilir. Bana kalırsa paylaşmamanız daha doğru ve sizin için daha iyi olur.
 
O para da veriyor. Şuan da bizimle kullanıyor. Ama sadece tek çocuğu var oyun oynar. Annesi sosyal medyada gezer. Başka zorlamazlar İnternet'i yani. Başka önerebileceğiniz paket var mı? Ben BİMER'e altyapımızı geliştirin diye dilekçe yazdım bu arada.

@Kradus 1.5 ne oluyor? Ben 16 Mbps demiştim. Ayrıca bunda AKK yok.
 
Ben Ttnet kullanıyorum;Kendi internetimden bahsettim ayrıca Türknet'e geçmeden önce şu videoyu izlemeni tavsiye ederim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı