Bunun blueprint ile ilgisi yok. Bahsettiğin şey Frustum Culling. Bu UE'de zaten varsayılan olarak açık olması lazım.Unreal Engine'de optimizasyon için karakter actoru görüyorsa actor bulunduğu yerde spawn olsun ama kamera görmüyorsa destroy olsun. Bunu sağlayan Blueprint için yardım eder misiniz?
Bunun Blueprint ile ilgisi yok. Bahsettiğin şey frustum culling. Bu UE'de zaten varsayılan olarak açık olması lazım.
Eğer amaç karakterin çevresi dışındakiler yüklenmemesi ise:
Project settings → rendering → occlusion culling
Support software occlusion culling
Rica ederim. Kodunda bir problem görünmüyor. Amacın nedir tam olarak? Sadece karakterin baktığı taraflarda mı random spawn olsun? Yâni arkasına rastgele spawn olmasın mı, görmesin mi? Bir de bu işlem çok çağrılıyorsa, sürekli etrafını dönmek bile sisteme yük bindirebilir.Teşekkür ederim bir de ben random actor oluşumu yapıyorum ama bazen oluşuyor bazen oluşmuyor bu Blueprint'te hata mı var acaba denedim bayağı sorun değişmedi.
Rica ederim. Kodunda bir problem görünmüyor. Amacın nedir tam olarak? Sadece karakterin baktığı taraflarda mı random spawn olsun? Yâni arkasına rastgele spawn olmasın mı, görmesin mi? Bir de bu işlem çok çağrılıyorsa, sürekli etrafını dönmek bile sisteme yük bindirebilir.
20 konteyner ve her birinde 2 farklı nokta var. Rastgele sayıda ve rastgele türde kutular spawn edeceksin. Daha yeni bilgisayarı kapattığım için telefondan algoritmasını açıklıyorum. Eğer yapamazsan müsait olunca fotoğraflarla açıklarım.
Önce rastgele bir sayı al değişkene (1-20). Sonra o sayı kadar, rastgele kutu seç. Sonra da rastgele target seç. Sonra rastgele type seç. En son olarak döngü ile birden spawn et.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.