Meslek Lisesinde Öğretmene Yapılan Saygısızlık

Eskiden meslek liseleri sınavla girilip gerçekten kazanılan okullardı. 12 yıl zorunlu eğitim saçmalığı yoktu. O meslek liselerinden nice başarılı öğrenci yetişti.
Şimdiki meslek liseleri kazanılan okullar değil. Hiçbir düz liseye giremeyen ama 12 yıllık zorunlu eğitim yüzünden zorla okula gönderilen çocuklarla dolu.
Tribüne oynayan siyasiler ve meb öğretmenin saygınlığını da sıfırlayınca bu sonuçlar az bile.
Öğretmenler ayrıca katlediliyor ve bakanlık katili korumaya alıyor.
Aslında katledilen şey gelecek nesillerimiz.
 
Öğretmenler bu ülkeyi ayakta tutan kişilerdir. Onlar, bu vatanın öğrencilerine gereğinden de fazla değer veriyorlar ancak karşılıklarını alamıyorlar. Malesef ki bu ülkede pek çok meslek lisesininin durumu pek de farklı değil. Öğretmene yapılan başta HADDİ AŞAN SAYGISIZLIKLAR olmak üzere, okulu podyuma çevirmek, çıkışta kekolar gibi oturmak, kavga edip olmayan IQ seviyesini yarıştırmak ardından geliyor.

Çoğu arkadaşımız öğretmenlerin yetkilerinin kısıtlandığını, dayağın olması gerektiğini söylemiş veya okuldan attırılmalı, eğitim hayatı bitirilmeli denilmiş. Bu tip şeyler pek yaramaz aslında. Bu tip öğrencilerin amaçları az çok bellidir. Okuldan atılsalar sevinirler. Zaten okula laylaylom için gelirler.

Böyle güzel bir ülkede böyle insanların sayısı aşırı fazla. Böyle güzel ülkeye yazık oluyor, Allah islah etsin!

Diyorum ve başka bir şey de demiyorum.
 
Meslek liseliyim, hocalara saygı yok. Bugün başımdan geçen bi olayı anlatıyım;
Ders programının değişmesiyle birlikte yeni kimya hocası geldi, herkes bağırıyor çağırıyor sohbet ediyor. Yok bi hocayla tanışayım, yok bi sessiz olayım gözüne gireyim veya ayıp olmasın kadın yeni gelmiş yok. Kendi kafalarında bir şey sanıyorlar kendilerini. Saygı diye bir şey kalmamış.
 
Meslek liseliyim, hocalara saygı yok. Bugün başımdan geçen bi olayı anlatıyım;
Ders programının değişmesiyle birlikte yeni kimya hocası geldi, herkes bağırıyor çağırıyor sohbet ediyor. Yok bi hocayla tanışayım, yok bi sessiz olayım gözüne gireyim veya ayıp olmasın kadın yeni gelmiş yok. Kendi kafalarında bir şey sanıyorlar kendilerini. Saygı diye bir şey kalmamış.

Liseye ilk başladığımda, ilk gün Tarih dersi görmüştüm. Öğretmenimiz kadındı ve dersin işleyişi çok güzel ilerledi. Bana terapi gibi gelmişti. Hayatımda ilk defa bir derste bu kadar huzur dolmuştu içim. Gerçekten çok değerli bir öğretmenimizdi. Çok tatlı bi' hanımefendiydi. Ama sınıf berbat durumdaydı. Ders esnasında bile sessizce küfürler geçiyordu. Hiç kimse 1 dakikalığına bile susmamıştı. Öğretmen bu küfürleri duymasına rağmen hiç kimseyi uyarmadı, arada bir defter açıp, bir şeyler yazdı. Sanırım sözlü notu ile ilgiliydi.

Dönemin sonunda, sınıfın neredeyse tamamının sözlü notu düşük gelmişti. Hiçbiri uyarılmadı, sınıfta, "SUSUN!" denilmedi, herkes hak ettiğini aldı.

İkinci dönem ise, konuşan ve dersin akışını bozan çocuklar başka sınıfta toparlandı ve orada devam ettiler.

Türkiye'nin, belkide dünyanın her yerinde ama her yerinde öğretmenler aşırı şekilde tolerans gösteriyor. Bazı öğrenciler ne hakkı, ne hoşgörüyü hak ediyor. "Sabır taşı." dediğimiz kesim öğretmenlerdir. Öğretmenler daha sert olursa, herkese hak ettiği değeri verirse okullar daha disiplinli bir yer haline gelecektir. Bugün disiplin olmadığı için bu durumdayız.

Ya sevecek, ya da korkacak.
 
Ya neden bu kadar şaşırıyorsunuz ki bkz= "Meslek Lisesi" Meslek liselerinde bu normal karşılanıyor. Duvarların önünde apaçiler, hergün kavgalar, öğretmene hakaret, küfür, haylazlık her türlü şey o lisede vardır. Anadoluyu elden bırakmayın.
 
Eskiden okullarda beyefendilik/hanımefendilik vardı. Yazık ettiler sisteme. Disiplin olmayan okulda böyle olur. Yinede disiplinli okullarda da böyle şeyler oluyor ama iş aile terbiyesinde bitiyor. Acilen çok sağlam bir sisteme geçiş yapmaları gerekli. Küfür eden, dersin akışını bozan, konuşup, diğer öğrencilerinde öğrenmemesini sağlayan öğrencilere en fazla 1 defa şans verilmeli.

Liseye başlarken öğrenciler mülakata tabii tutulmalı. Milletimizin geçmişi ve geleceği hakkında, kişinin kendi geleceği hakkında ve son olarak genel kültür ve savaş tarihi ile ilgili sorular sorulmalı. Öğrencilerin konuşma tarzına bakılmalı. Bugün öğretmen ile düzgün bir şekilde konuşan 1 tane öğrenci bulamazsınız. Öğrenci olmak zor olsun artık, lütfen. Her önüne geleni öğrenci yapıyorlar. Okul içinde sürekli olarak veya üst üste küfür eden öğrenciler direkt atılmalı.

Saç/Sakal uzunluğu, kılık ve kıyafete önem verilmeli. Öğrenci değil, serseri yetişiyor sanki. Okul mu, mahalle mi belli değil. Herkeste sigara, çakı gibi şeyler var. Ciddi şekilde okullarda disiplin olmalı. Gerekirse her öğrenci dış görünüş açısından jilet gibi olmalı. Görüntü kirliliğine izin verilmemeli.

Öğretmen olmadan ülke olmaz.
Kardeşim selamlar. Öncelikle tebrik ederim günümüzün neslini iyi tanıttın. Aslında benimde yaşım büyük değil fakat dediklerine hak veriyorum katılıyorum. Sadece bir şeye katılmıyorum. Yani şu. Öğrencilik zor olmasın. Dediğin gibi mülakata tabi tutulsak Türkiye'de 1 öğrenci adam gibi zor çıkar. Hem öğrenci olmak çok zor zaten. Milli Eğitim Bakanlığı bu işi çoktan bozdu. Sistemi tıpkı bir bilgisayarmışçasına kullanıyor işe yaramayınca format atıp sistemi değiştiriyor. Bu seferde öğrenci tepkileniyor. Doğrusu sistemden yana olan bütün olumsuzluklara karşı hep serttim kızgındım kırılgındım. Fakat bu videodaki şahıs okuldan atılmalı. İyi forumlar.
 
Ya neden bu kadar şaşırıyorsunuz ki bkz= "Meslek Lisesi" Meslek liselerinde bu normal karşılanıyor. Duvarların önünde apaçiler, hergün kavgalar, öğretmene hakaret, küfür, haylazlık her türlü şey o lisede vardır. Anadoluyu elden bırakmayın.
Hey hey hey, dur orada istisnalar hariç öyle tipler var. İlahiyet derecesinde değilsen eleştirme lütfen.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı