Mining Çılgınlığı Ne Zaman Bitecek?

  • Konuyu başlatan Hydea
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 7B

Hydea

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2016
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık birkaç senedir bir mining çılgınlığı var görüldüğü üzere ve bu hem şirketleri hem de bu şirketlerin hedef kitlesini kötü etkiliyor. Sizce bu durum ne zaman bitecektir? Ne zaman şirketler bir şey yapacaktır? Sizin düşünceleriniz neler?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Belki ekran kartı üreticileri mining olayına karşı yeni çıkarttığı ekran kartlarına bir koruma sistemi getirirlerse olabilir ama sanmam.
RX 680 Bor Edition
 
Umarım firmalar buna bir müdahele edecektir. Nvidia'nın verdiği sözler var fakat AMD memnun gibi duruyor.
 
Bence bu durumdan sadece oyuncular memnun değil, geriye kalan herkes memnun. Üretici pahalı satıyor, aracı yine pahalı satıyor, madenci zaten kazanıyor. Madencilik yakın zamanda bitecek bir durum değil. Ama üretim artıp, özellikle madencilik için çok verimli özel kartlar çoğalırsa piyasa normalleşir.
 
Şirketler neden kötü etkilensin? Onlar zaten oyuncu da olsa, mining amaçlı da olsa kartı satıyor mu satıyor. Bundan bir tek oyuncular kötü etiketlenir. İlk önlem olarak daha çok üretime geçirilmeli. Firmaların da işine gelmediği için önemsemiyorlar.
 
Nvidia gibi şirketlerin memnun olmadığı bence açıklamalarından ortada çünkü minerlar markaya değil ellerine geçen donanıma önem veriyor ve markaya bir katkıları olmuyor diğer yandan ise Nvidia oyunculara yönelik bir üretici olduğu için ana kitlesine ulaşamıyor. Bunların da üzerine Nvidia satıcılardan minerlara satış yapılmamasını özellikle istiyor.
 
Şirketler neden kötü etkilensin?

NVIDIA, GeForce kartlarının oyun için kullanılmasını istiyor. AMD için ise durum daha da kötü! Ekran kartı pazar payları oyunlarda %10'un altına düştü. Yani firmalar için sorun.

Peki ne zaman biter bu sorun? NVIDIA mining için özel GPU'sunu tamamlayıp pazara sürünce biter sanırım.
 
Bence madencilik özel GPU'suyla bitecek bir durum değil. Bu sefer madenciler onları da oyuncu GPU'larını da alacaktır. Eğer başarılı bir şekilde kitleyebilirlerse GPU'ları biter ancak bunun yapılabileceğini sanmam. Büyük bir kripto para birimi düşüp öyle kalırsa da bitebilir. Sadece madenci GPU'suyla biteceğini sanmam.
 
@Recep Baltaş Nvidia madencilerden epey bir pay aldı ancak AMD kartlar daha çok tercih edildiği için AMD firması pazar payını %8 civarında arttırdı, bu durum Nvidia açısından düşüşe neden oldu, AMD pay aldığı için. Nvidia'nın kartlarını sadece oyun için kullanılmasını istemesi sadece bir satış stratejisi aklınca biz oyuncuları daha çok düşünüyoruz imajı vermeye çalışıyor. Her iki firmanın da işine yarıyor bu madencilerin kart alması, onlar için kartı alan kişinin madenci ve oyuncu olması fark etmiyor kart satılsın yeterli. Her iki firma da madenciler için kartlar çıkaracak zaten. Nvidia'nın kartlarını oyun için kullanmasını istemesinin nedeni madencilerin daha çok AMD kart tercihi yaptığı yüzündendir. Eğer Nvidia kartları daha çok madenciler tarafından alınsaydı kesinlikle Nvidia kartlarının oyun için kullanılmasını istiyor gibi bir açıklama yapmazdı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı