2GB GTX1050Ti vs 4GB GTX1050

@mstf26131 Valla ben güç düğmesine bastığımda click diye bi ses geliyor, sonra hafif bir ses ondan sonra normale dönüyor. Bence normal bir şey yani. CS:GO oynarken takılma gibi bir sorun oldu mu?
 
@mstf26131 Valla ben güç düğmesine bastığımda click diye bi ses geliyor, sonra hafif bir ses ondan sonra normale dönüyor. Bence normal bir şey yani. CS:GO oynarken takılma gibi bir sorun oldu mu?
O güç düğmesine bastığımda çok hafif bir şekilde ses geliyor yani düğmenin click sesi değil bilgisayardan gelen bir ses var, her açılışta yapıyor bunu sanırım normal bişey. CS-GO'da bir takılma görmedim ben bütün ayarlar sonda gayet akıcı şekilde oynadım, dün gece Farming Simulator 2017 yükledim 16x Fxaa'ya kadar herşeyi açtım ultra grafik ayarlarında onuda sabit 60fps ile oynadım kasmalar donmalar vs yaşamadım.
 
@mstf26131 Anladım kardeşim. Demekki benim bilgisayar fabrika hatalıymış tüm oyunlarda takılma oluyordu. Bu arada memnun musun bilgisayardan(y)? Birde son olarak yüksek sistem gerektiren oyun oynama şansın var mı? Varsa bilgilendirme yazabilir misin buraya.
 
Şuana kadar sevmediğim bir kısmı çıkmadı memnunum şahsen, performansını ağır oyunlarda test etmedim ama sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Ve söylemeden geçmeyim klavyesi çok hoşuma gitti, ışıklandırması olsun verdiği hissiyat olsun çok güzel, oyun için ayrı bir klavye almayı düşünüyodum şimdilik gerek yok rahatca oynayabiliyorum oyunlarımı. Şuan elimdeki en ağır oyunlar Dirt3, FS2017 ikisinide ultra ayarlarda 1080pde kenar yumuşatma falan aklına gelebilecek herşeyi açıp denedim drop falan olmadan sabit 60fpsde oynuyorum. Ama testleri merak ediyorsan MSI GL62M modelinin oyun testlerini çeken bikaç kişi var youtube'da, o cihaz hemen hemen aynı bizim cihazla tek farkı onun ekran kartı 2GB GTX 1050 ona rağmen değerler gayet iyi.
 
Bugün NFS Payback ve GTA5 indirdim ve test ettim, Payback piyasadaki güncel ve ağır oyunlardan birisi sanırım önerilen sistem gereksinimlerine baktığımda öyle gördüm, gözlemlerimi yazayım.

Oyunu 1080p-High ayarlara aldığımda ortalama 50fps ile oynuyorum (40altına düşmüyor bazen de 55-60lara çıkıyor) 1080p-Ultra ayarlara aldığımda ortalama 40fps (30altına düştüğünü görmedim yine bazı yerlerde 50lere çıkıyor). Ben çok memnunum performansından ama bu oyunda şöyle birşey oldu, RAM kullanımı 6200MB'larda VRAM kullanımı ise 1800-1850MB. RAM kullanımı bazı yerlde 6900lere çıkıyor ve ara sıra 1sn bile sürmeyen donmalar takılmalar oluyor. Bu takılmalar RAM az geldiğinden mi yoksa VRAM az geldiğinden mi? Konuda söylemiştim 2GB 1050 kullanan bir kullanıcı aynı sorunu yaşadığında RAM kapasitesini 16'ya çıkardığında düzelmiş sorun acaba bendeki de mi RAM yetmezliğinden? 8GB RAM var ama 6900MB'ı geçmiyor, 2GB VRAM var onunda 1850MB'ı geçtiğini görmedim.

GTA5 ise şöyle 2GB VRAM olduğu için oyun 2GB'ı geçirmiyor. Yani isteseniz de grafik ayarlarını yükseltemiyorsunuz en fazla 2GB'a kadar yükseltmenize izin veriyor.
Fxaa açık msaa kapalı, 1080p, texture quality dahil olmak üzere çoğu ayar veryhigh, bazıları high, bu şekilde 70fps, GTA5'in meşhur çimenlerinde çimen ayarı veryhigh'dayken 50fps altına düşmedi onun dışında 60-80arası geziyor hep. Yani VRAM engeli olmasa tek tük high'da kalan ayarları ve msaa'yıda açıp 40-50fps ile rahatlıkla oynayabilirim.

Bunlar da konuyu görenler, cihazı almak isteyenlere ufak bir rehber gibi birşey olsun:)
 
@mstf26131 Kardeşim dediğim gibi VRAM mağduruyuz:). VRAM mb yetmediğinde Ram'e sarıyor. RAM de 7 GB a ulaştığında takılmalar yani donmalar meydana geliyor. Demem gibi kardeşim bizim oyunları ultrada oynamamız için RAMi 16GB a çıkarmamız lazım acilen.:)Hocam ısınma değerleri nasıl 80 i geçiyor mu? Benim bilgisayarda garantiden gelmedi daha. Hocam gerçekten GTA V te Very High te 70 fps mi alıyorsunuz. Ben Very High de 50 fps i zor görüyordum demekki benim laptop baya arızalıymış.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı