Her Şeyi Kafaya Takmak

Katılım
17 Eylül 2016
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben 16 yaşındayım. Her şeyi kafama takıyorum ve kafamda büyütüyorum mesela biri küçücük bir şey dese bile onu takıyorum bunu nasıl aşarım yardım eder misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat böylesine değersiz şeyleri takacak kadar değersiz değil. Hayatınıza değer katacak, size herhangi bir şeyi taktığınız zaman;"ulan benim işim gücüm yok mu ? Ne gereksiz şeyler yüzünden kendimi sıkıyorum?" demelisiniz. Kısaca kendinizi biraz üstün görün baız şeylerden. Benim gibi birisi neden böylesine gereksiz ve saçma konuyu kafasına taksın ?
Kim ki o ? onun dedikleri beni incitsin...
 
Merhaba ben 16 yaşındayım. Her şeyi kafama takıyorum ve kafamda büyütüyorum mesela biri küçücük bir şey dese bile onu takıyorum bunu nasıl aşarım yardım eder misiniz?
Kötü bir şey değil bu bence, beynini bu sorun çerçevesinde daha iyi kullanır isen, krizi fırsata çevirebilirsin. Unutma sorunlarından kurtulamıyor isen, onlarla yaşamayı öğren.
 
Ölüm diye bir gerçek var. Hayat bir şeyleri takıp üzülecek kadar uzun değil. Hiçbir şeyi takma ve hayatını olduğunca yaşamaya çalış. Ne kadar çok takarsan hayatın o kadar kötü gider.
 
Ego ile alakalıdır. Kendini kusurlu görmen buna sebep olur. Aynalar ile konuşun kendi fotoğrafınıza sürekli bakın. Kendinizi sevmeye çalışın. Bu sizi bi nebze bu problemden kurtarır.
 
Bazı insanların yapısı böyledir. En ufak şeyi bile kafasında büyütür, takar. Bazılarının ise hiç umurunda olmaz, takmaz. Bu yani biraz da senin kişiliğin ve karakterin ile ilgili. Taktığın şeylerin ne olduğu da önem arz ediyor.

Yapabileceğin bir şey olarak böyle önemsiz meselelere biraz daha geniş yaklaşabilirsin. Çok takmak, özellikle boş işlere takmak iyi değildir. Bilmem biri sana bir şey demiş. Boş ver, milletin bir şey demesi senden önemli mi? Değil. Bu gibi meseleleri mesela umursama.
 
Yaşından dolayı oluyor.
Kafanı meşgul et yoksa hep böyle devam eder.
O yaşta kafayı boş bırakırsan 7/24 bir şeyleri takar.
 
Son düzenleme:
OKB gibi bir rahatsızlığın olabilir. İnsanların ne dediğini fazla önemseme, çoğu zaten boş konuşur. Fazla mükemmelliyetçi bir yapın olabilir, kimi insanlar öyle olduğu için en ufak olayı dahi büyütürler.

Sosyal'de arada sırada nedense bu tarz konular yükselişe geçiyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı