2018 Yılı İtibariyle Hangi Web Tarayıcı Kullanılmalı?

Ali CEYLAN

Hectopat
Katılım
14 Mart 2017
Mesajlar
687
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dünden beri buna kafayı takmış bulunmaktayım. Konuyu sizlerede açayım istedim. Standart kullanıcı olarak gözattıklarım zaten bilinen ilk 5. Google Chrome, Opera, FireFox, Maxthon, Vivaldi. Halihazırda Chrome / Opera kullanıcısıydım. Bir de eklentisiz, özelliksiz olduğu gibi default kullanıyordum. Opera'da dahili VPN özelliği olduğu için işime çok yarıyordu. Neyse, çok övülen Firefox son sürümü denedim önce. Eskiden Firefoxcuyduk Linux zamanlarında. Sahibinden.com' u bile düzgün görüntüleyemediğinden, ve diğer tarayıcılara göre bariz daha yavaş çalışması ve ciddi RAM kullanımı maalesef eledim. Fakat sayfa akıcılığı 60 FPS gibi tabir edebilirim. Bayıldım.

Opera'da eklentileri kurunca ve kenar çubuğuna 24 saattir uygulamalarımı ( Whatsapp, Messenger ) yükleyince çok işlevsel oldu. Bu işlevsellik maalesef Chrome'da yoktu. Sol panelde gayet uyumlu şekilde Whatsapp paneli çıkıyordu. Bu uyumluluk Firefox'da bulamadım. Belki başka eklenti ile gelişebilirdi. Zamanım olmadı.

Vivaldi daha yeni sayılırmış. Özellikleri baya beni cezbetti. Chrome eklentilerini de desteklemesi güzeldi. Fakat, sayfa kaydırma işlemi net bir şekilde kasıntılı oluyor, Firefox'a göre bildiğin 20 FPS diyebilirim. Her mouse scrool hareketini bir atlamalı şekilde sayfayı kaydırıyordu. Firefox'da yumuşak geçişli cok konforluydu. Sırf bu nedenden ötürü Vivaldiye geri durdum. Fakat içlerinde en hızlı sayfa yükleyen şaşırtıcı şekilde Vivaldi idi.

Maxthon' da ise diğerleri gibi fazla eklenti göremedim. Yalnız dahili özellikleri hoşuma gitti. Gece modu gibi :) Kim bilir daha neler vardır. Maxthon baya stabil göründü gözüme. Fazla da bilgi sahibi değilim.

Sizlerinde basit fikirlerini almak isterim. Yorumlarım, 24 saat dilimi üzerine ve standart kullanıcı gözü ile denediğimi tekrar belirtirim.
 
Diğerlerinde olabiliyor mu, denemedim ancak kişiselleştirebildiğimden dolayı Chrome kullanıyorum. RAM kullanması da, oyun oynarken genelde Chrome'a ihtiyaç duymadığım için fazla sorun olmuyor benim için.
 
Üstat ben o olaya geçenlerde takıldım en iyi RAM ve kaynak kullanımı light tarayıcılarda. Falkon browser gibi ama arayüz dandik işte. Eklenti desteği sınırlı.
 
Eskiden Chrome kullanırdım ama yıllardır Yandex Browser kullanıyorum. Bir farkı yok aslında. Arayüz olarak birkaç özelliğini severek kullandığımdan bırakamadım.

Bir ara Vivaldi denedim, oldukça da beğendim ama herhangi bir hesap ile başka bilgisayarlar arasında eşitleme yapmamasından dolayı uzun süreli kullanmadım. Eşitleme benim için oldukça önemli bir özellik.
 
Chrome ve Mozilla kullanıyorum, gayet iyi. :kıkırda: Yandex Browser güzel midir tavsiye ederseniz deneyim ben de. :kararsız:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome ve Mozilla kullanıyorum, gayet iyi. :kıkırda: Yandex Browser güzel midir? Tavsiye ederseniz deneyim ben de. :kararsız:

Denemek istersen deneyebilirsin herhangi bir sorunu yok. Ama diğer tarayıcılara göre fazla bir farklılığı da yok.

Biraz Chrome, biraz Opera katılarak yapılmış tarayıcı. Ama maalesef dahili VPN'i yok. Umarım ileride o da olur.
 
Kesinlikle Chrome, başka söze gerek yok. Chrome'u bilen bilir.

BAŞKA SÖZE GEREK YOK

CHROME U BİLEN BİLİR
Chrome ve Mozilla kullanıyorum, gayet iyi. :kıkırda: Yandex Browser güzel midir tavsiye ederseniz deneyim ben de. :kararsız:


Yandex'e hiç bulaşma, Chrome kullan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome tabii ki.

Google en iyi mühendisleri kullanıyor ve bu motora da yansıyor.

Arda Bey Opera'daki yerleşik nitelikler Chrome'da ücretsiz extension mağazasında zaten kullanıcılara sunulmakta.

Bir BrowSec edinmek zor olmasa gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı