Türk Telekom Düşük Hız Almak

Grey NR

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2015
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, öncelikle Türk Telekom internet sağlayıcı kullanıyorum. Bugün internet hızımın önceki günlerden bile daha yavaş olduğunu fark ettim müşteri hizmetlerini aradım. 2'yi tuşladıktan sonra sonra 1dk bekletip telefon kapatıyorlar ben de mecbur araştırmaya başladım. Korsan programlar kullanmıyorum işletim sistemi dahil orjinal her şey, virüs falan olamaz diye düşünüyorum. Adil kullanım kotamın daha %60'ı duruyor kontrol ettim. Tüm programlar kapalıyken ve sadece hız testi sekmesi açıkken linkteki değerleri elde ettim.

Kullandığım paketin bilgilerinin resimlerini de yükledim. 16Mbps indirme hızı almam gerekirken 7Mbps alıyorum. Problem var ama bu kasıtlı yapılan bir şey mi? Yoksa bu değerler normal mi? Klasik 16Mbps'a kadar kelime oyunu falan mı?

Hız Testi Sonuçları
Bir de bugün saat başı internet kesintisi yaşıyorum. İnternet kesintisi sorununu istisnasız her sene 2-3 defa yaşayıp müşteri hizmetlerinde arıza kaydı oluşturuyorum. Bu sefer müşteri hizmetleri çalışmadığı için bir şey yapamadım. Neden sürekli aynı sorun? Kalıcı bir şekilde çözemiyorlar mı bu sorunu? biraz bilgi öğrenmek amaçlı açtım bu konuyu bilgili cevaplayabilecek kimse varsa şimdiden teşekkür ederim...
Not: Telefon bozuk değil test ettim gerçekten müşteri hizmetlerinde bir sorun var.
ttnet.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hızın şu sıralar mı düşük yoksa her zaman böyle miydi acaba? Çünkü aynı paketi kullanıyoruz ama bende böyle bir problem olmuyor açıkçası. Mesela AKN öncesi 16 olması gerekirken benim de 16 değil tabi ki, 12-13 arası değerler alıyorum.
 
Hızın şu sıralar mı düşük yoksa her zaman böyle miydi acaba? Çünkü aynı paketi kullanıyoruz ama bende böyle bir problem olmuyor açıkçası. Mesela AKN öncesi 16 olması gerekirken benim de 16 değil tabi ki, 12-13 arası değerler alıyorum.
Fazla kontrol eden biri değilim fakat son dönemlerde aşırı yavaşladı diyebilirim.
Az önce müşteri hizmetlerinde 15 dk'dan fazla bekleyip 3'ü tuşladım ve ev telefonu konusunda destek aldım çünkü sabit interneti seçtiğimde telefonu kapıyorlar. Arıza kaydı aldılar. Sonuç: kesintiler geçmiş gibi görünüyor. Hızda herhangi bir değişiklik yok şimdilik, hala 7Mbps.
 
Son düzenleme:
Hocam 16 Mbps'ye kadar deniyor pakette. Bildiğim kadarıyla senin hattinin destekledigi seviyeye de bağlı bu konu. Mesela ben TTNET 24 Mbps paketini kullaniyorum. Akk gelene kadar 23-24 Mbps hız aliyorum. Akk gecince 8 Mbps ye dusuyor.
 
Hocam 16 Mbps'ye kadar deniyor pakette. Bildiğim kadarıyla senin hattinin destekledigi seviyeye de bağlı bu konu. Mesela ben TTNET 24 Mbps paketini kullaniyorum. Akk gelene kadar 23-24 Mbps hız aliyorum. Akk gecince 8 Mbps ye dusuyor.
Ben anlamıyorum pek ama resimlerdeki bilgilere ulaştım. Bilen biri 16Mbps almamam normal mi bu hat ve modem ile söyleyebilir mi?

Modem: TP-LINK TD-W8968
Bu siteye adresimi girdiğimde aldığım sonuç 41Mbps
max hız.PNG
max hız1.PNG
 
Bu sadece bir kişide yok. Binlerce abonenin şikayeti. Bunların yaptığı resmen dolandırıcılık. İşimden döndüğümde rahatlamak için bir oyun oynayayım diyorum indirmeye başlıyor sabaha kadar anca 2 3 GB yükleniyor. Acilen düzeltmeleri lazım. 70 lira 400 KB hız için verilmez. Bu sıkıntı yaz boyunca devam ederse iptal ettireceğim interneti. Oyunlar artık çok yüksek boyutlu. Nasıl yükleyeceğimizi bilmiyoruz. Dolar kuru zaten ortada sistem de toplayamıyoruz sonumuz hayır olsun.
Adsız.png
 
Bu sadece bir kişide yok. Binlerce abonenin şikayeti. Bunların yaptığı resmen dolandırıcılık. İşimden döndüğümde rahatlamak için bir oyun oynayayım diyorum indirmeye başlıyor sabaha kadar anca 2 3 GB yükleniyor. Acilen düzeltmeleri lazım. 70 lira 400 KB hız için verilmez. Bu sıkıntı yaz boyunca devam ederse iptal ettireceğim interneti. Oyunlar artık çok yüksek boyutlu. Nasıl yükleyeceğimizi bilmiyoruz. Dolar kuru zaten ortada sistem de toplayamıyoruz sonumuz hayır olsun.Eki Görüntüle 305019
6-7 saat önce durumu müşteri hizmetlerine bildirdiğim halde hala sabit 7Mbps alıyorum. 16Mbps internetimden
Şu Anki Durum
 
Senle Aynı paketi kullanıyoruz.
Genel olarak ben 14 Mbps değerini görüyorum.
Santralin yaptığı işlemler yüzünden bazen 8 Mbps değerlerine kadar düştüğü oluyor.
AKN sonrası Mbps değeri 3,8 Mbps civarı oluyor genel olarak.
Yükleme hızı 0,60 veya 0,70 oluyor. Normalde 1,0 Mbps olması gerekiyor.

Ben geçen ay bir hafta boyunca her gün aramak zorunda kaldım. Teknik sorunlar yüzünden.
Umursamaz gibi davransalar da en sonunda evime kadar çalışan gönderdiler.
Hat ve modem üzerinden değerlere bakıldı. Hat üzerinde normal ancak model üzerinde yarı yarıya kayıp var demişti çalışan.
Benim kullandığım modem ASUS DSL-AC55U.
Bu modemin böyle bir durum yapmayacağını iyi biliyorum.
Türk Telekom yazılımsal olarak bir kısıtlama getiriyor. İnternet trafiğini kontrol altında tutmak için.
Bu yetmezmiş gibi santralden eve gelen hat üzerinde akım bilerek zayıf bırakılıyor.

Sana tavsiyem. Sana en yakın kutu üzerinden ölçüm ve kontrol yapmalarını talep et. Kutuya gelen hat zayıf ise işlem yapmak zorundalar.
Bu aralar ücretli çalışan göndermeye çalışıyorlar. Kabul etme.
Teknik bir sorun yaşadığını belirt. Evine en yakın hat kutusunun kontrol edilmesini talep et.
 
Öncelikle size 16 Mbps hız vereceğiz demiyorlar 16 Mbps'e kadar hız vereceğiz duyarlar. Modem arayüzünde hat değerlerinizi bizimle paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı