Allah (Yaratıcı) Varlığına İnanıyor Musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ahmet8080

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2018
Mesajlar
252
Uzun süredir Ateistim ve uzun araştırmalarım sonucu Allah'ın (yaratıcının) olmadığı düşüncesine vardım. Bunun sebebi şu uzun asırlardır olan bir dinin nasıl olur da değiştirilmediğinin kanıtını verebiliyorlar? Bunu Dindar olan insanlara sorduğumda hep ayet veya örneklerle açıklamaya başladılar fakat cevaplar yetersiz gelmeye başladı. Birçok din varken insanlar nasıl bilebiliyor Müslümanlığı %100 doğru bir din olduğunu? Yanlış anlamayın Müslümanlık dinini kötülemiyorum. Birçok din varken insanlar hangi dinden veya bağdan geldiyse ona bağlı oluyor. Etrafımdaki insanlar çoğunlukla iyi ki müslümanım diyor fakat eğer başka bir dinden gelseydi yine aynısını diyecek miydi? Şöyle olsa hristiyan bir aileden geldi O zaman iyi ki hristiyanım olacak idi. Birçok din varken sadece insanların kendi dinine bağlı olması biraz garibime gidiyor. Özellikle ülkemizde din üzerinden yapılan kazançlar, dini kullanma bunlar cidden moralimi bozan ve sinirlendiren bir şey, Allah'ın bu kadar sonsuz kudreti ve gücü var ise neden insan oğlunu yarattı ki? Elindeki her şeyi elde edebilir silebilir kendisine ibadet ettirebilir bu soruyu dediğimde hocaların cevabı şu insanları sınamak neden sınıyor ki bizim geleceğimizi ve geçmişimizi biliyor ise bunun pek anlamı kalmıyor. Hristiyan dinini araştırdığımda onda da açıklar var insan her kötülüğü falan yapıyor sonra günah çıkartma diye bir şey var bu çok saçma geldi bana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Offfff... Kardeşim zaten sen doğru olduğun sürece, ve Allah'a şirk koşmadığın sürece ki eğer böyle düşünürsen zaten Müslüman olursun, sınav sonunda iyi bir yeri kazanabilirsin.
Cevap versenize. Kuran I Kuran'dan başka ne kanıtlıyor.
Ben orada başka bir şey kastettim.:D
Eğer Müslüman düşmanlığınız varsa da bizi boşuna uğraştırmayın vahiy gelse ikna olmazsınız zaten!(Müslüman düşmanısınız demiyorum yanlış anlamayın)
 
Evet bence bir yaratıcı var. Ama asıl düşünmemiz gereken şey Tanrı'nın bir dininin olup olmadığıdır. Sizce Tanrı sadece kendi dinine inananı mı ödüllendirecek?
 
Offfff... Kardeşim zaten sen doğru olduğun sürece, ve Allah'a şirk koşmadığın sürece ki eğer böyle düşünürsen zaten Müslüman olursun, sınav sonunda iyi bir yeri kazanabilirsin.

Ben orada başka bir şey kastettim.:D
Eğer Müslüman düşmanlığınız varsa da bizi boşuna uğraştırmayın vahiy gelse ikna olmazsınız zaten!
Valla çok tatmin ediciydi(!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı