15 yaşında fazla kilo

ibrahimlulq

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2018
Mesajlar
150
15 yaşındayım 178 cm boya sahibim 76 kilo civarındayım. Kilo vermek istiyorum. Ancak şuana kadar hiçbir diyete uyamadım. Evimde koşu bandı mevcut. Okul uzak olduğu için otobüs ile gidiyorum. Yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Spor salonuna gitmektense diyetisyene bi bak derim. Liseye giden bir çocuğun hafta içi ekstra bir spor salonunda 1 saat geçirmesi bence çok zor ve ekstra masraflar da olacaktır. Diyetisyen ise zaten hali hazırda yediğin yiyecekleri değiştirecek.
Ayrıca diyete uyamıyorsan, spor yapmak çok daha zor olacaktır. Yürümek, koşmak, mekik vs. olabilir ama ekstra bir yere gitmek fazlasıyla ekstra yük oluşturacaktır.
 
Kilo oranın şu an için normal. Biraz daha artarsa sorun olabilir. Şu an için bir şey yapma. Kilo değerlerin kontrolden çıkmadığı sürece.
 
Sevgili dostum, aynı problemi senin yaşlarında ben de yaşıyordum.

Yaşımın kaç olduğunu hatırlamıyorum ancak 6. sınıftayken kilom 96'ya kadar ulaşmıştı. Kilom hakkında bir şikayetim yoktu, yani zayıf olsam ne fark eder halimden memnunum diye düşünüyordum. (O zamanlarda bir miktar kavgacı bir tiptim ve yalan olmasın kilom bana çok ciddi avantaj sağlıyordu. Okulun zorbası olarak bilinen bir çocuğu sırf kilolu olduğum için duvarlara, camlara, dolaplara fırlata fırlata dövmüştüm. Vatandaş o günden sonra kendine çeki düzen vermişti, etrafa salça olmayı bırakmıştı.)

Taa ki bir kıza aşık olana kadar. Kızdan çok hoşlanıyordum, gittim ve kendisine açıldım. Çok ilginç bir şekilde beni kabul etmişti ve sevgili olmuştuk. Çok yakın bir arkadaşı vardı, ne zaman buluşsak yanımızda çocuğumuz gibi geliyor yetmezmiş gibi bir de kızın yanında benim kilomla dalga geçiyor, beni rencide ediyordu. Bir süre sonra bu karaktersiz şıllık yüzünden kız benden soğudu ve kiloluyum diye benden ayrıldı.

Kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi oldum. Beni tetikleyen/fişekleyen olay bu oldu. Sırf kızı tekrar elde edebilmek için spora başladım. O kadar gaza geldim ki, 3-5 ay civarı bir sürede tamı tamına 36 kilo verdim.

Ne bir spor salonuna yazıldım, ne bir diyetisyene gittim. Yemek yapmayı da, yemeyi de çok severim. Kesinlikle yediklerimden ciddi bir şey kısmadım. Tek yaptıklarım abur cuburu kesmek, sabah kahvaltısı dışında ekmek yemeyi bırakmak ve geceleri yemek yemeye son vermek oldu.
Bunun haricinde 2-3 adamın yediği yemeği tek başıma yemeye devam ettim ancak sporu hiçbir zaman bırakmadım.

Evimizde bir kondisyon bisikleti vardı. Her gün düzenli olarak 20-30 dakika kadar onu sürüp ardından araya setler koyarak 50 şınav, 50 mekik yapıyor ve evdeki farklı kilolardaki dumbellerimizi o günkü yorgunluğuma göre değişen setlerle kaldırıyordum.

İlk günlerde oldukça zorlanıyor olsamda kısa bir süre sonra olay çok keyifli bir hale dönüştü ve her geçen gün eridim gittim.

Benim kırılma noktam bahsettiğim bu kız oldu. Sen de kendine uğruna zayıflayacağın bir şey bul ve onun seni perçinlemesine müsade et. Emin ol, çok kısa sürede yaptıklarına kendin bile inanamayacaksın.

Dip not: Zayıflayınca kızın sağı solu oynamaya başladı ve bana geri dönmek istediğini söyledi. Bende kabul etmeyip, çevresinde ne kadar arkadaşı varsa hepsiyle sevgili olup, sıradan geçirdim.
 
Kardeş dalga mı geciyorsun yoksa egonu mu tatmin etmeye çalışıyorsun anlamadım. Ciddi misiniz? Bu şaka mı? Kilosu tamamen normal. İdeal kilosu 73 kg.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı