Yeni Kimliklerde Din Hanesi

foreignersgod

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2017
Mesajlar
1.246
Çözümler
3
Yer
Compton
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığımız kimliklerde din ibaresi bulunmuyor. Devlette dinimiz İslam olarak geçiyor mu? Yoksa din yazısı tamamen kalktı mı? Mesela bir kuruma gittiğimizde dinimize bakabiliyorlar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde babanın dini neyse, otomatik olarak senin de dinin o şekilde yazılır doğunca. Lakin yeni kimliklerde, eski kimliklerin arka sayfasındaki tüm bilgiler artık çipin içinde. Yani din hanesidir, kütük bilgisidir bunlar kartın içinde. Alırken de hatta bana sormuşlardı din hanesini kaldıralım mı diye? Yani opsiyon sunuyorlar sana artık. Kartın üzerinde hiçbir şekilde yazmıyor zaten. Çipin içinde dursun mu, durmasın mı tek sordukları bu.
 
Ben yeni kimlik başvurusu yaptığımda adam otomatik dolduruyordu zaten İslam diye. Ben o kısmın gözükmesini istemediğimi belirttim. Adam direk peki dedi sildi. Kırmızı çarpı atmamıştır umarım üzerime:) Kimlik üzerinde zaten yok. Resmi bir evrakta da dini kısmı yazacağını zannetmiyorum artık. Sanırım o ibare komple çıkarıldı.
 
Cuma günü ben de bu yeni kimliklerden alacağım, randevum var. Çipin içine kaydetmemelerini istersem ileride sakata gelme ihtimalimiz var mı? :D Ülkenin genel ideolojisini biliyorsunuz.
 
Kimliği alırken soruyorlar istersen boş bırakabiliyorsun. Sanıyorum o çipte okutunca geri kalan bilgiler açığa çıkar. O teknoloji de şimdilik yok devlet dairelerinde. Yakında gelse bile hiçbir devlet memuru sana din kısmın neden boş diyemez anayasada arkadaşın dediği gibi böyle bir ibare yok ki hiçbir ülkenin dini olmaz.
 
Anayasanın hiçbir maddesinde Türkiye İslam devletidir yazmaz. Demokratik, laik ve sosyal bir devlet olduğu yazmaktadır.

Yeni kimliği alırken size soruyorlar. İsteğinize bağlı fakat kimliğinizde yazmıyor.
Bana sormadılar, herhalde 17 yaşındayken aldığım içindir. 18 olunca ilk işim İslam yazısını kaldırmak olacaktı. Malum yeni kimliklerde öyle bir ibare olmadığı için kaldıramadım.
 
Bana sormadılar, herhalde 17 yaşındayken aldığım içindir. 18 olunca ilk işim İslam yazısını kaldırmak olacaktı. Malum yeni kimliklerde öyle bir ibare olmadığı için kaldıramadım.
Ben eski kimliğimde sildirecektim. 18 yaşımda yeni kimlikler çıkınca alırken boş bıraktırayım dedim. Bendeki prensipti. Seni bilemem :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı