13000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Şu sisteme için X470 koyun be bari. Bu B serisi çipset sevdanızı anlamıyorum. Adamlar üst seviye bilgisayar topluyorlar siz X serisi yerine B serisi öneriyorsunuz be arkadaş.
Ryzen 7 2700X falan kullanmıyoruz burda. Ryzen 5 2600X'e B350M hatta A320M'de koyabilirdim. Ne gerek var zaten Ryzen 5 2600X hala çok güçlü bir işlemci alındığı gibi OC yapılmayacak. Ayrıca koyduğum anakart B450M'ler arasında en iyilerinden. X470'te koyabilirim. B450M'in verdiği OC performansı da gayet iyidir. X470 olunca FPS farkı olmuyor OC performansı falan daha iyi oluyor bir de ek olarak SLI desteğidir falan filan wifi özelliği gibi. Önerdiğim anakart Ryzen 5 2600X'e fazlasıyla yeterli. Hem bak X470 koymayarak çok kaliteli bir PSU koymuş oldum. İsterse PSU'dan kısıp X470 alabilir arkadaş.
 
Öncelikle yardımseverliğiniz için teşekkürler. Fakat altını çizerek Asus(Rog) gibi kalıplaşmış tabirlerle hangi konuda yardım istediğimi belirttim. Lütfen bunu dikkate alarak yorum yapın.
Hocam Rog Strix serisi gerçekten aşırı pahalı. Örneğin önerdiğim kartın aynı modeli 6500 TL. Arada 1000 TL fark var. Anakartı'da Rog Strix koysam 980 TL. Performans yerine görünüşü tercih ediyorsanız B450-F Rog Strix yapın anakartı, ekran kartını Vega 64 Rog Strix yapın öyle alın o halde İntel'de istiyorsanız dediğim gibi bu fiyata ancak İ5 8600K falan alırsınız. İ5 8600K alıp sakın B360 falan almayın. Z370 Rog Strix ise 1200 TL falan.
 
Intel işlemcilerde sıkıntı var en düşük 8400 bile 1500 lira olmuş. Sıkıntı derken ya stok sorunu ya da fiyatları yukarı çektiler bilemiyorum. Şu an toplasam kesinlikle Ryzen 2700X yapıştırmıştım sırf soğutucusu için bile alınır zaten.
 
Artık min. 2K ve çoklu saf çekirdek gücü devri başlıyor ve Intel tek çekirdek performansı iyi. Yine de siz bilirsiniz. Nvidia'nın artık hedefi 4K ve üstü çözünürlük ve bunun için de artık işlemcinin çekirdek performansı da çok etkili olacak bir daha düşünün. Fan boy olmanın bir anlamı kalmadı. Ben de tavsiye istediğimde Intel tercih etmiştim ama biraz daha araştırıp öğrendiğimde Intel'e o kadar para yatırmanın mantıksız olduğunu gördüm.
 
Fanboyluğundan vazgeçmezsen sana kimse pc toplayamaz burda.Madem fanboysun ve bu sistemleri beğenmiyorsun,kendin topla.

Eminim benim görüşlerime saygısıyla ve üslubuyla yaklaşan bilgi sahibi kişiler olacaktır. Tümüyle kestirip atan kitle değil. "Fanboyluk" diye sürekli tekrar edilen söz öbeğine gelince benim yaptığım buysa seninki de Amd "fanboyluğu" olmaz mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı