15 yaşında çok saç dökülmesi

Emirhan000

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim sorunum saçımın çok fazla dökülmesi yani her duşta yıkarken elime geliyor kurularken 40 50 bir de fön çekersem 100 tele kadar çıkıyor. Saçımı önden bir avuç tutup hafif çekincede 2 3 tel geliyor. Bunlara rağmen saçta seyrelme yok ama çok canım sıkılıyor bu konuya sizce neden olabilir ?
 
Normalden uzun mu saçlarınız?
Benim biraz uzun ve çok dökülüyormuş gibi geliyor fakat bir eksilme vs görmedim.
Ailenizde bunun gibi bir sorun var mı?
Sürekli fön bilmem neler falan da yıpratır çok kurcalamamak efendi gibi kurulayıp bırakmak gerek.
 
Mevsim geçişlerinde normaldir. Merak etme dökülenler tekrar çıkar. 15 yaşında dökülüp geri çıkmayan saç olamaz. Varsa eğer ırsı veya nadir bir hastalıktır.
 
Saç için 3 ana besin vardır;
1 Oksijen
2 Su
3 Keratin.
Keratin aktarcılarda bulunur.
Hindistan cevizi yağı da işe yarar ama bütçe zorlar.
İlk üçünü eksik etmez iseniz bide ara ara tarayın saçınızı. Faydalı olur.
 
Saçınıza şekil verirken sprey,wax falan kullanıyorsanız gece yatmadan önce mutlaka saçlarınızı yıkayın. Fön çekerkende makineyi saçınızın dibine sokup saçlarınızı yakmayın. Fön ile saç kökleri ölür buna dikkat edin, spyrey ile falan ise saç kökleri nefes alamaz ve ölür.
Genetik ise yapacak bir işlem yok dökülür. 15 yaşında kel kalmazsın kalacaksan zaten 20 yaşına geldiğinde kalıcı seyreklik olur. Ayrıca kafana takma daha çok dökülür.
 
ben bu konuyo 2 aydır araştırıyorum kardeşim benimde günde banyoda falan 50 60 tel dökülür dü elimi atılınca bir sürü gelirdi yaşım 19 saç için en iyi şey saçtaki proteindir ve e vitaminidir eğer bnlar dışında bilgisi olan varsa bana da anlatabilir
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı