Bilgisayar kendi kendine kapandıktan sonra açılmıyor

PARAMEDİC35

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2016
Mesajlar
41
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün oyun oynamak için bilgisayarımın başına oturdum fakat Windows açıldıktan kısa bir süre sonra bilgisayar kendini kapattı ve bir daha hiç açılmadı, görüntü gelmedi.
Bu yüzden ekran kartını söktüm görüntüyü anakarta bağladım olmadı, RAM'leri söktüm olmadı, işlemciyi söküp tekrar taktım yine olmadı. Dün de işlemcime Cooler Master marka termal macun sürmüştüm, biraz ondan şüphelendim taştı mı diye o da taşmamış. Sonrasında güç kaynağını değiştirdim yine nafile. Power tuşuna basıyorum anlık fanlar dönüp sönüyor, power tuşuna ne kadar basarsam basıyım bir türlü sistem çalışmadı. Anakartın kablolarını söküp güzelce taktım ama yine olmadı, her seferinde power tuşuna basınca saniyelik fanlar dönüp duruyor, bu sorunu nasıl çözerim arkadaşlar? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem özelliklerim:
  • MSI H97M gaming anakart
  • Intel Core i5 4690 işlemci
  • MSI GTX 750 Ti ekran kartı
  • 12 GB RAM
  • 1 TB Harddisk
  • 240 GB SSD
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temin edebilirseniz sisteminizi farklı bir güç kaynağıyla da deneyin bence, güç kaynağından sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
İşlemcim ile anakartım yanmış maalesef.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20181104-WA0011.jpeg
    IMG-20181104-WA0011.jpeg
    779,7 KB · Görüntüleme: 54
Evet, hatta kontrol etmez olaydım. Anakartın yanıp yanmadığını kontrol için sağlam olan pentium g3258 işlemcini mai h97 ankarta koydum, onu da yaktı, çok büyük zarara uğradım.
Hocam niye öyle bir şey yaptınız [emoji53] Yanmış parçaya sağlam işlemci takmak...
 
Geçmiş olsun,üzüldüm adınıza.
Sağolasın, şimdi yeni sistem almak zorundayım. Bütün bunların nedeni geçen hafta 15 tlye aldığım 3lü priz.
Hocam niye öyle bir şey yaptınız [emoji53] Yanmış parçaya sağlam işlemci takmak...
Anakartın yandığından emin değildim, işlemci yanmıştı fakat anakart sağlammı diye sağlam bir işlemci taktım, onuda yaktım. (G3258)
 
Sağolasın, şimdi yeni sistem almak zorundayım. Bütün bunların nedeni geçen hafta 15 tlye aldığım 3lü priz.
Yeni sistem mi? Ne gerek var? Anakartınızla işlemcinizi yenileyip kullanın işte. Ama PSU da yanmış olabilir dikkat edin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı