Askerlik Tecil Başvurusunda Sınıf ve Tertibat Bekliyor Nedir?

Katılım
19 Nisan 2015
Mesajlar
980
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Kâinat
Arkadaşlar ben 19.09.1999 doğumluyum. Geçen hafta E-devletten askerlik tecile başvurdum ve muayene oldum kısacası lise eğitimi gördüğüm için tecil ettirdim ama askerlik durum belgesi sorguladığımda şunlar yazıyor nedir bunlar?

AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/01/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.

ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR
 
Yakın zamanda bende askerlik şubesine gideceğim. Askerlik şubesinden kesin bilgiyi alırsın.
Açık lise okuduğum için başvuru yaptım E-devletten tecil işlemlerine sonrada gidip muayene oldum aile hekimim de tecili seçti. Ul*n askere almasınlar beni sonra. :( En iyisi askerlik şubesine sorayım. Ama bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
 
2019 a kadar Tecilli askerliğin herhangi bir sıkıntı yok ama şubat ayından önce gidip tecil etmen gerek tekrardan
 
Evet :) O tarihten önce mutlaka askerlik şubesine gidip tekrar tecil etmek istiyorsan etmen gerekiyor yoksa askere alırlar. Bu arada ben böyle biliyorum ama doğru da olmaya bilir yinede git sen askerlik şubesine ne olur ne olmaz.
Şimdi araştırdım internetten içime biraz su serpildi. Tecil ettirmeden önce 4 aydı 1 aya indirmişler ne alaka anlamadım. E devletten ASAL Başvuru Süreci Takibe bastığımda "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz" yazıyor. Herhalde celp dönemleriyle alakalı muhtemelen bir sorun yok ama ben yine bir gideceğim şubeye.
 
Tecil ettirecekseniz E-Devlet'ten başvuru yapmanıza gerek yok. Sistem doğru işlemiyor.

Diplomanızla, hatta ona da gerek yok, askerlik şubesine gidip tecil ettirmek istediğinizi söylemeniz yeterli. En azından benim bildiğim bu. Deneyen arkadaşlar güncel bilgi paylaşırlarsa sevinirim. Yalan söylemiş olmayalım :)
 
Halk eğitim merkezine gidip eğitimin devam ettiğini belirten belge alman lazım.
Halk eğitim merkezindeki yetkili kişiye askerlik tecil için öğrencilik devam belgesi istiyorum demen yeterli. Islak imzalı ve kaşeli olarak belge verecek sana.
Bu belge ile askerlik şubesine giderek tecil işlemi açtıracaksın.

Not: Eğitimin aktif olması lazım bu belgeyi alman için.
 
Merhaba, benim de aynı sorun. 24'ünde aile hekiminde muayene oldum ve sonrasında yeşil ışık yandı. Bugün baktığımda ise 31/01/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Merak ettiğim siz şubeye gidip sordunuz mu acaba? Son durum nedir, öğrenebilir miyiz lütfen?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı