Lisede Sınıf Geçmek İçin İki Dönemin Ortalaması Önemli Değil mi?

  • Konuyu başlatan 70409
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 34B
İyi günler, şimdi birinci dönem ortalaman 70 diyelim, ikinci dönem ortalaman 30 olsa sınıf geçebiliyorum değil mi, yoksa ikinci dönemde 50 olması mı lazım en kötü?
Tam emin değilim benim bildiğim iki dönem ortalaması 50 ve üstü ise dersi/sınıfı geçersiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki dönem ortalaman 50’yi tutunca geçersin. Dil anlatım dersi baraj deniliyor geçemeyince sınıfta kalırsın durumu da yalandan ibaret. Sorumlu kalıyorsun. Sorumluluk sınavında verip mezun oluyorsun. Ortalaman 50 olsun zayıflar önemli değil rahat ol.
 
İlk dönem 30 ikinci dönem 70 olursa ortalamanız geçersiniz. Ancak ilk dönem 70 ikinci dönem 30 ise kalırsınız. İkinci dönem ortalamasının 50 ve üzerinde olması gerekiyor. Ben lisedeyken böyleydi durum.
 
İlk dönem 70 ikinci dönem 30.
70+30:100
100/2:50
Yani iki dönemin ortalaması 50 olur ise geçersin.
Aynen ben de hesabını yaptım, ikiye bölünce 50 oluyor bide buraya sorayım dedim, 11. Sınıfa gidiyorum meslek lisesi şu an ortalamam 83, ikinci sınavların hepsi ne girilince 77' ye kadar düşer, ikinci dönem pek çalısasım yokta, çok sıkıldım valla sınıfın ineği benmişim gibi sadece ben çalışıyom derslere, bide bir tane arkadaşım var sadece iki kişi dersi dinliyoruz, meslek lisesi ya, meslek dersleri hariç hiçbir ders dinlenmiyor, zaten meslek dersleri uygulamalı dersler, yani ezbere dayanmıyor, öğrenmeye dayalı, o yüzden üç tane alan dersi var, bunlardan 80-90 arası aldı mı, diğer derslerden 50'nin altı alsan da ortalaman her türlü 50'nin üzerinde oluyor.

O yüzden kimse diğer dersleri dinlemiyor, bende çok sıkıldım ders dinlemekten, bide dediğim gibi 3 tane meslek dersi hariç diğer dersler hep ezber dersi oda sıkıyor insanı.

Dil ve Anlatım dersi değil miydi o?
Dostum ikisi de aynı artık, eskiden ayrı iki ders idi, artık birleşti, Türk Dili ve Edebiyatı oldu dersin adı, yani Dil anlatım'dan ayrı sınav, Edebiyat'tan ayrı sınav olmuyorum, iki derste okulda Türk Dili ve Edebiyatı olarak gözüküyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı