Amerika'da Asgari Maaş

Aslında amacım Amerika ile Türkiye'yi karşılaştırmak değilde,dikkati bizi yöneten insanlara çekmekti sağlık olsun yanlış bir ifade şekli oldu :)
 
Aslında amacım Amerika ile Türkiye'yi karşılaştırmak değilde,dikkati bizi yöneten insanlara çekmekti sağlık olsun yanlış bir ifade şekli oldu :)

Karşılaştırılmasa bile, yolun sonu yine karşılaştırmaya dönüşüyor. Çünkü bir sürü sebep var. İktisat olarak araştır derim. Sorunun cevabı iktisadidir.
 
Abi bizim ligimiz Arjantin, Brezilya, Mexica, Çin falan yani gelişmekte olan ülkeler. Onlarla karşılaştırdığımızda bile TL çok büyük değer kaybında ve demokrasi günden güne yok olma tehlikesi yabancıyı korkutuyor, okuyanı, çiftçiyi bile korkutuyor bu gideişle Arjantin, Brezilya ile bile karşılaştırılamayacak dereceye gelecek ekonomi, ABD 320 milyon nüfusu ile 19 Trilyon dolar GSYH üretiyor yahu, 1,5 milyar nüfuslu çin ekonomisi 320 mlyonluk ekonomiyi geçemiyor daha, ne saçmalıyoruz Allasen!
 
Alım güçleri yüksek. Oradaki doların alım gücü yüksek. Giyim, elektronik, gıda fiyatları orada ucuz. Burada 150 TL'lik kot orada 16 dolar. Asgari ücretlerin kur olarak birbirine eşit olduğunu kabul etsek bile orada alım gücü daha yüksek olacaktır.


Türkiye de ABD ile karşılaştırılabilecek bir ülke değil. Hele bu konuda hiç değil.
Doğru Afrika ülkeleri ile yarışıyoruz :)
 
Abi tabloya baksanıza biz geri gidiyoruz, bu yıl GSYH kişi başı gelir, IMF tahminlerine göre 7600 dolara düşecek yıllık. Yani ne tartışıyoruz anlam veremiyorum?
368088


Bu ülkede arsa ev pahalı diye(aslında kişi başı gelir düşük), incecik betonların üstüne kaçak 2-3-4 kat yapan insanlar var, para derdinden dolayı evi ucuza getirip, aile kurmaya çalışıp da hayatları kararan insanlar var. Hepsi risk altında. Ne yazalım daha yok!

O ABD'de de evler pahalı diyenler, müstakil evleri 350 bin dolar civarı paralara alıyorlar yanı bizdeki 350 bin TLlik ev gibi. Sen müstakil ev alsana güvenli 350.000'e abi nereden alacaksın?
 
Amerikda'da evler pahalı diyenler, müstakil evleri 350 bin dolar civarı paralara alıyorlar yani bizdeki 350 bin TL'lik ev gibi. Sen müstakil ev alsana güvenli 350.000'e abi, nereden alacaksın?

Amerika'da o paralara alabileceğiniz bi' kaç ev örneği bırakayım...

Bu da kendi işimi Amerika'da yapsam ne kazanacağımı gösteren küçük bi' şey.
 
Ayrıca adamlar şehrin biraz dış kısmlarında daha ucuza bulabiliyorlar, araba derdi yok ucuz, benzin ucuz yol sıkıntı değil. Biz gitsek ilçede otursak, arabanın iyisini bulmak dert, 40-50 binden aşağı yok, benzin 6 TL nasıl gelip gideceksin, herkes bu yüzden tıkış tıkış aynı yere sıkışmak zorunda kalıyor. Bizim işimiz zor.

Hem ülke yüz ölçümü gayet geniş ama kısıtı bölgelere sıkıştığımız için, o bölgede yaşayan insan sayısı yüz ölçümüne göre Japonya'daki orandan daha fazla. Yani herkes bir noktaya saıkıştığı için küçük büyü şehir fark etmez. Şehirler ana baba günü gibi, araba kullanamazsın dert. En iyisi kafayı sıyıralım biz. İlçede yaşasan yol masraflarına katlansan, her yerde alt yapı yok, doğalgaz gitmemiş daha, internet zor bulacaksın. Dert, dert, dert.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı