Siyasi Partilerin Seçim Vaadi ile Yardım Dağıtması

Halka seçim amaçlı ürün veya maddi yardım yapmasını doğru buluyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konun başlığı neydi konu nereye geldi.
 
9 ay boyunca yatıp da, senenin sonunda sınıfı geçmeye çalışan ve koskoca 1 yıl içerisinde sadece bir tane ödev yapan öğrenciden farkı yok benim gözümde. Bir iki erzağa tav olacak insan amaçsızca ve faydasızca yaşar. Oy denilen şey hayattır, çok önemlidir.

Ayriyeten yardım yapılacaksa da, bir günlüğüne kömür vermek yerine, bir ömürlüğüne eğitim üzerine çalışmalar yapılsın.

Ben bu işe son derece olumsuz bakıyorum. Vakıflara yardım yapsalar daha iyi olur. En azından bazı konularda kayda değer bir ilerleme olur. İlerleme sayesinde de birkaç insanın yüzü güler ve hayatında büyük değişiklikler olabilir. Bu iş seçim vakti kömür dağıtmakla, sokaklarda araçlar ile bağırmakla olmaz.
 
Son düzenleme:
Aynı fikirdeyim brom.
Aynen, bir ülkede halkın şahsi menfaati, ülke menfaatlerinin önüne geçmişse ki öyle. En bariz örneği erken yaşta emekliliğe takılanların, emekli olursam oyumu veririm demesi. Bu tür şahsiyetlerden bu ülkeye fayda olmaz. Bu tür zihniyetlerin olduğu ülke 1 adım ileri gidemez.
 
Türkiye kurulduğundan beri yapılan bir olay. Sanırım insanlarla samimiyet kurmak için evlere gelip konuşup yanlarında hediye olarak da bir şeyler getiriyorlar. Aslında seçmenle samimiyet kurmanın sandığa o kadar etkisi var ki. Bunu fark eden siyasi partiler belki de demokrasinin doğuşundan bu yana aynı yöntemi kullanıyorlar. Farklı ülkelerde de böyle şeyler olduğunu düşünüyorum.
 
Lafa geldi mi tüp kuyruğu, yağ kuyruğu deyip içinde bulunan ambargo yıllarını es geçip yıllarca meydanlarda bunun propagandasını yapacaksın ama emekli serzenişte bulundu mu şahsi menfaat olacak. O zaman bu millet bunca sene oluşan kuyruklar, sokağa fırlatılan yazar kasalar yüzünden her seçimde ülke menfaatini hiçe saydılar. Beceriksizliğin kılıfı beka meselesi olmuş. Belediye seçimi yapılıyor genel seçim değil hatırlatayım.
 
Kim ne derse desin Hak olan kazanacak. Kim ne derse desin Allah'ın dediği olacak. 100 yıl sonra biz olmayacağız bu dünyada gelecek neslimize iyi şeyler bırakmak istiyorsak, hayata bir gram katkısı olmayan insanlar ile dalaşmayı bırakıp Dünya'ya faydalı işler yapmaya bakalım. benim fikrim bu kimseyle tartışmaya girmeyeceğim... Saygı duyana saygı duyarım duymayanı zaten adam yerine koymam selametle...
 
Bizde onu diyoruz zaten gelecek nesile bırakacak bir şey kalmadı . Çünkü hepsini çaldılar. Allah'ın hırsızlarla birlikte olacağını sanmıyorum. Gerçekleri çok severim ben. Çünkü elinde sonunda ortaya çıkarlar. İstedikleri kadar gizlesinler ve TV'lerden manipülasyon yapsınlar. Propagandanın kralı Goebbels'in Alman Devleti bile gerçekler karşısında tarumar oldu. Siz kimsiniz ki? Hep birlikte görecez.
 
Kusura bakmayın ama konu alakası olmasa cevap vermek zorunda kalıyorum.

"bu dünyada gelecek neslimize iyi şeyler bırakmak istiyorsak " lafını kullanıp ülkede ne var ise zaten bir parti için bu kadar taraf tutan insanlar ile tartışmaya konuşmaya değmez. Üstelik "gram katkı" meselesine gelince söyleyecek yer değil. Zaten söylesem de tekrarlamak zorunda kalırım.

"Allah'ın dediği olacak." Forum sitelerinden partiye oradan bir bakanlık filan almaya çalışma çabaları başlamıştır.

Burada parti konuşmuyoruz ama konuyu inat ile buraya çekiyor ve insanları tahrik ediyorsunuz. Üstüne bir de dini karıştırıyoruz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı