Playstation vs PC

  • Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 66
  • Görüntüleme 6.080
Videoyu izledim ve sanki karşılaştırmada PS kısmına ağırlık verildiğini hissettim. Çünkü PC oyuncuların klavyeye mahkum olmadığı herkes tarafından kabul edilebilen bir gerçek. Bu videoda hiç değinilmemiş. Bir de PS'de oyun paylaşımının kolay ve masrafsız olduğu söylenmiş, bunu PC tarafında ise en dominant karşılığı Steam Aile Paylaşımı. Aile Paylaşımı sayesinde kuzenim; Witcher 3, Vampyr, Shadow of Tomb Raider, Hellblade, Prey 2017, Life is Strange 2 (bu çöp oyunu oynamasa da olur) ve The Evil Within 2 gibi AAA oyunlarını cebinden 1 kuruş çıkarmadan bile oynayabiliyor. Ancak bu da videoda hiç değinilmemiş. Bir de PC'de oyun modları ile eğlenme şansınız artıyor ve oyun içi çeşitlilik artıyor, yalnız bu da videoda değinilmemiş :)

PS3'ün yaklaşık 4 yıllık kullanıcısı olarak söylemeliyim ki, PS'da FPS oyunları oynanmıyor. Net klavye ve mouseda daha rahat diyebilirim. PS'ın -Xbox demiyorum- Ex. oyunları bilgisayar kullanıcılarını üzebilir.

Benim fikrimi soracak olursanız iki platformun da iyi ve kötü yanları var. Bu avantajların hangisi kullanıcının tercihine yakın olursa kullanıcı onu seçecektir. Bende PC var diye en iyi oyun platformunun PC olduğunu iddia etmek mantıksız. Aynısı PS için de geçerli.
 
Ben PC derim, nedenlerim:
1. Fiyat konusunda bence PC daha önde:
PS'de online oynamak için PS Plus lazım, 180TL civarı(yıllık). PS4 parası en ucuz 1800TL, 1TB için 2500TL'ye kadar çıkacak. Oyunlar için kendimde eskiden PS3'ün oyunları için 700TL'den fazla ödemiştim ama eski para ile yani Dolar'ın 2-3 olduğu dönemlerde. Şimdi almaya kalksak en az 10 oyun alırım yoksa PS4 niye alayım?
Şimdi diyeceksiniz k: internetten almak daha ucuz. Ben de diyeceği mki: (bu arada 2. nedenim) İnsanlar artık PS4'ü satarken direk göz önüne aldıkları şey CD'li oyun. PS Plus'ınızı da satacaksınız. O zaman da diyecekler: Kardeşim ben niye senin hesabı alıp çok para ödeyeyim?
3. Bu nedende PS'yi tutuyorum, eğer arkadaşlarınızda PS4 varsa alınabilir çünkü oyun değişimi yapabilirsiniz. Çok etkilemez.
3. PC ile Xbox kolu ya da Dualshock 4'ü birlikte çalıştırabiliyoruz.
4. PS Exclusive oyunları arkadaşımda (PS4'ü olan) varsa ondan oynayabilirim ya da PS Cafe'de.
5. PS4 alıp Medium ayarlarda 25-30FPS ile oynayacağıma, PC'de RX 570 ile High'da 60FPS çalıştırabilirim.
Ayrıca PC sadece oyun için değil her iş için kullanılıyor. İstediğiniz zaman Upgrade'liyip kullanabilirsiniz. Tabii burada PS'yi kötülemiyorum. PS'de gayet iyi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ikisini de aktif olarak kullanan biriyim. Her türlü PC diyorum.

Konsol'un tek güzelliği exclusive oyunlar, onun dışında bir özelliği yok. Multiplayer için bile para ödetiyorlar adama. Tam bir soygun.
Katılıyorum.Özellikle multiplayer için para alınması çok cins bir şey.
 
@Yetmish_Yedi Biz oyuncu gözüyle bakıyoruz olaya. Photoshop, Render vs. yapacak adam zaten işi gereği bilgisayar alır. Onun dışında YouTube, Twitch, Netflix gibi servislerin hepsi konsollarda da var.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı