Bacaklarım Çok Yağlı

C-Note

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2018
Mesajlar
250
Çözümler
1
Yer
Batman
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Son iki ayda 86 kilodan 79 kiloya düşmeme rağmen bacaklarım üst gövdeme göre bayağı yağlı duruyor. Üst gövdem gayet iyi bir şekilde yalnız bacaklardan kilo vermem için ne yapmam gerekir? Spor salonunda bacaktan kilo vermek için bacak egzersizlerini yüksek tekrarlarda yaparak zayıflatabilirsin dediler. Bacaklarımı inceltmek için ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Sadece cardio mu yapıyorsun yoksa ağırlık da çalışıyor musun? Eğer bel fıtığın yoksa, leg extension, leg curl ve standing calf raise hareketlerini 4x10 şeklinde, fazla ağırlık olmadan, fazla tekrarlarla çalış. Bacak antrenmanlarına önem verirsen, vücut gelişimin daha hızlı olur.

Ayrıca ısınma aşamalarında, cardio zamanlarında eliptical bike ve horizantal bike yapmaya özen göster.

Beslenmene de dikkat et. Beslenme programını paylaşırsan, yardımcı olurum.
 
Hocam moralini bozmak gibi olmasın ama ben bayağı çalışmıştım 95kilodan 80 e indim hala aynıyım kilo verdim kalıp olarak küçüldüm ama görünüşüm hala aynıydı. Bana fazla bacak egzersizi yapma dediler, bacaktaki kaslar gelişirse daha kalın görünür vs gibi şeyler söylediler doğruluğu nedir bilmiyorum ama kolay gelsin size faydalı bir yorum olursa bende faydalanabilirim.
 
Vücut proporsiyonu, ciddi şekilde değişmiyor. Arkadaşların da dedikleri gibi bölgesel zayıflama diye bir şey yok. Var ama operasyonla var :)
Bacak inceltmede en çok işime yarayan şey yürüyüş olmuştu. Koşmak değil, zorlamadan, 5-5,5 km/s ayarında haftada 4-5 gün bir saat yürüme. Bilinçli yapmadım açıkçası. Koşu bandında yürürken dizi izlemek hoşuma gidiyor sadece. 😄
Tabi sadece bacaklarım incelmedi ve hala bacaklarım üst bedenime göre daha kalın. Ama inceldi mi? İnceldi 🤷‍♀️
 
Herkes gerekli bilgilendirmeyi yapmış.

Koşu. Ağırlıklarla bacak çalışırsan o bölgedeki kaslar gelişirse sıkıntı büyür.

Sadece kardiyo. Bol yürüyüş, koşu.
 
@Furkan17TR

O bölgedeki kaslar gelişirse, vücut o bölgeye daha çok testosteron salgılar ve yağ yakımı daha çok hızlanır. Yıllardır fitness hocalığı yapıyorum. Sene olmuş 2019 ve hala saçma saçma yorumlar geliyor.

Sadece koşu ile olmaz. Ağırlık çalışmak, yağ kaybının ardından içi boşalan derinin sıkılaşmasını da sağlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı